SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Se va juca şi noaptea la Sport Arena Streetball!

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2009 00:00

Astăzi a avut loc conferinţa de presă care dă startul celei de-a V-a ediţii a Campionatului Sport Arena Streetball, primul campionat de streetball organizat în România.

"Cred că efectul acestui fenomen, se va vedea în timp. Sînt mulţi cei care vor să participe şi să joace la această competiţie. Streetballul în ţara noastră este altfel decît în alte părţi. Este un melaj între anonimii care vin să-şi arate talentul şi sportivii profesionişti care vin să-i înveţe pe cei mici şi să le arate unde pot ajunge.

Fenomenul social e mult mai important decît faptul că putem găsi un Shaquille O'Neal, dar nu mă îndoiesc că probabil şi vom descoperi un mare jucător printre aceşti tineri", a precizat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru sport, Octavian Bellu.


La conferinţa de astăzi a participat şi preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, care a spus că proiectul Sport Arena Streetball, a fost prezentat celor de la Federaţia Internaţională de Baschet spunînd că este cea mai bună competiţie desfăşurată în aer liber din Europa de Est. "Nu vor fi construite baze sportive, dar vor fi renovate bazele care există şi aduse la standardele internaţionale, pentru că astăzi nuse mai investeşte în sport, aşa cum se făcea pe vremuri", a spus Tocală.

În ciuda faptului că la ediţia din acest an s-au înscris peste 200 de echipe, numărul maxim propus iniţial de organizatori, numărul celor înscrişi este foarte mare. Vlad Constantinescu, organizatorul Campionatului Sport Arena Streetball a găsit imediat soluţia pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

"Am fost surprinşi şi în acelaşi timp bucuroşi să vedem că s-au înscrie peste 200 de echipe la turneu. Vom face tot posibilul să lărgim numărul echipelor, astfel că am venit cu ideea de a se juca şi noaptea. Doar că echipele care vor juca sub lumina reflectoarelor vor fi formate din cinci jucători, ci nu din trei. Este foarte importat că de dimineaţă pînă seara se va juca non-stop baschet la Politehnică", a precizat Constantinescu.

Campionatul va cuprinde 4 turnee regulate care se vor desfăşura în perioada mai – august 2009. Echipele care au acumulat cele mai multe puncte pe parcursul acestor turnee se vor lupta pentru medaliile de campioni în cadrul turneului Master care va avea loc în luna septembrie. Meciurile din cadrul Campionatului Sport Arena Streetball 2008 se vor desfăşura pe terenurile de baschet ale celei mai moderne baze sportive în aer liber din România – baza sportivă Sport Arena Politehnica.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
 •  26 Mai 2009, 19:38

nu pot sa cred ca o baza sportiva cu un teren de fotbal si doua terenuri de baschet este cea mai moderna din tara...

 •  26 Mai 2009, 19:36

sa inceapa!!!!!!!

 •  26 Mai 2009, 18:37

Excelent!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close