SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGĂ

Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă

Jucătoarele de la Sepsi bucurându-se pentru calificare
Jucătoarele de la Sepsi bucurându-se pentru calificare

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 12:35 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 12:46

Campioana a câștigat și returul din Letonia al preliminariilor și va juca într-o grupă cu Valencia și Fenerbahce. 

Sepsi-SIC s-a calificat în premieră în grupele Euroligii feminine de baschet. Covăsnencele s-au impus și în partida retur cu TTT Riga, scor 63-62 (12-14, 18-13, 16-12, 17-23), după ce câștigaseră la Sfântu Gheorghe, 59-54. 

Sepsi este prima echipă din România care ajunge în grupele celei mai puternice întreceri intercluburi din Europa după zece ani, în 2012-2013 țara noastră fiind reprezentată de CSM Târgoviște.

Ellen Nystrom a fost cea mai bună jucătoare „alb-verde" miercuri seară, cu 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar Borislava Hristova a avut 16 puncte și 6 recuperări.

După ce s-a impus cu 122-116 la general în preliminariile contra formației din Letonia, echipa antrenată de bosniacul Zoran Mikes va evolua în grupa A a Euroligii, alături de

Valencia (Spania), Familia Schio (Italia), DVTK Miskolc (Ungaria), Casademont Zaragoza (Spania), LDLC ASVEL Feminin (Franța), UMCS Lublin (Polonia) și Fenerbahce (Turcia). 

Este ca un vis devenit realitate. Am reușit împotriva unei echipe foarte bune, dar tranziția noastră defensivă, apărarea noastră au fost excelente în aceste două partide. Echipa a arătat caracter, e cel mai important lucru de care avem nevoie în acest sezon. 

Cred că vom putea arăta chiar mai mult în această stagiune, nu doar în campionatul intern, ci chiar și în grupele Euroligii, dacă ne vom păstra această defensivă. 

Sunt mândru de jucătoare, de staff, de club, pentru această calificare în primele 16 echipe din Europa! Sunt de zece ani aici, iar momentul este foarte emoționant pentru mine! Mulțumesc fanilor care au venit până aici să ne fie alături, dar și tuturor celor de acasă care ne susțin!", a spus Zoran Mikes, antrenorul bosniac venit în 2013 la Sepsi.

A patra oară a fost cu noroc

Sepsi-SIC deține ultimele șapte titluri de campioană și opt din ultimele nouă trofee de Cupa României. Echipa din Covasna a reușit calificarea în Euroligă din a patra încercare. 

În 2020 a pierdut pe teren neutru, în Turcia, meciul cu Girona (Spania), în 2021 maghiarele de la Szekszard au câștigat chiar la Sfântu Gheorghe o grupă de trei din care a mai făcut parte Kayseri (Turcia), iar istoria s-a repetat în urmă cu un an, când, la Belgrad, în ciuda victoriei cu Steaua Roșie, Sepsi a pierdut clar duelul cu Olympiakos. 

În ultimii ani, baschetbalistele în alb și verde au evoluat în Eurocup, a doua competiție continentală feminină, cea mai bună performanță fiind atinsă în 2021, sferturile de finală. 

„Mulțumim tuturor fanilor noștri care au venit în Letonia, a fost o deplasare scumpă pentru ei, dar a meritat! Mulțumim și celor care ne-au susținut de acasă, din fața telefonului. Este un moment istoric pentru clubul și pentru orașul nostru", a punctat și Rusz István directorul executiv al clubului din Sfântu Gheorghe.

Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă
Fanii celor de la Sepsi au fost la înălțime

Citește și: 

Unul dintre secretele reușitelor din ultimii ani în canotajul românesc: „A dorit să lucreze cu antrenori tineri, dornici să învețe. Și visători, până la urmă!”
CANOTAJ
Unul dintre secretele reușitelor din ultimii ani în canotajul românesc: „A dorit să lucreze cu antrenori tineri, dornici să învețe. Și visători, până la urmă!”
Mai multe case de închiriat în Paris pe durata Jocurilor Olimpice din 2024! » Sunt așteptați 16 milioane de vizitatori
FINANCIAR
Mai multe case de închiriat în Paris pe durata Jocurilor Olimpice din 2024! » Sunt așteptați 16 milioane de vizitatori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  29 Septembrie 2023, 08:21
Postat de fibra pe 28 Septembrie 2023, 15:26

Felicitari,iata ca se mai intampla si ceva la care nu prea ne asteptam.Succes!

Se intampla mai des, am ramas la niste clisee cum ca sportul roamanesc se prabuseste, totusi in ultimii ani realitatea e chiar contrara. Acum nici o luna nationala de volei masculin de pilda juca sferturi de finala la campionatele europene, deci nu e chiar o exceptie.

romeverest
romeverest  •  28 Septembrie 2023, 19:16

Dar fata Prodancai, mare vedeta a baschetului mondial, nu a avut nicio contributie la aceasta calificare ? Parca urlau ziarele despre acest fantastic transfer la Sepsi !!

fibra
fibra  •  28 Septembrie 2023, 15:26

Felicitari,iata ca se mai intampla si ceva la care nu prea ne asteptam.Succes!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează