SPORTURI  »  BASCHET  »  PRELIMINARII EUROLIGĂ

Le-a rămas un singur pas » Sepsi-SIC a câștigat primul meci din preliminariile Euroligii

Bethy Mununga în acțiune FOTO Lāsma Irša
Bethy Mununga în acțiune FOTO Lāsma Irša

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 16:42 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 18:44

Campioana Sepsi-SIC a câștigat turul cu 59-54 în fața celor de la TTT Riga din preliminariile Euroligii. 

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a debutat oficial în noul sezon cu o victorie importantă, 59-54 (14-12, 20-21, 10-14, 15-7) cu TTT Riga, în turul preliminariilor Euroligii feminine. Un duel echilibrat, în care campioana României a condus la limită după primele două sferturi, 14-12, respectiv 34-33, însă letonele au dat impresia că pot tranșa partida în favoarea lor în a treia parte, când au avut și patru posesii avantaj.

Trupa bosniacului Zoran Mikes a avut, apoi, parte de un joc mult mai bun în defensivă, apropiindu-se la doar trei puncte la ultima pauză. Perioada bună a covăsnencelor a continuat și în ultimul sfert, pe care și l-au adjudecat cu 15-7, impunându-se astfel la o diferență de cinci puncte și sperând la o calificare în premieră în grupele celei mai importante competiții europene feminine. 

Borislava Hristova (20 de puncte, 4 recuperări), Morgan Green (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Bethy Mununga (7 puncte, 15 recuperări) s-au remarcat din tabăra alb-verzilor.

Înainte de retur, meci în Cupa României

Din echipa letonă, cele mai bune jucătoare ale partidei de la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe au fost Dekeiya Cohen (15 puncte, 12 recuperări) și Kyra Lambert (12 puncte, 4 recuperări).

Returul calificărilor se va disputa pe 27 septembrie, în capitala Letoniei. Până atunci, Sepsi-SIC va juca în turul preliminar al Cupei României, sâmbătă, de la 19:45, pe teren propriu, cu Rapid. În cazul unei calificări, trupa din Covasna ar urma să evolueze în premieră în grupele Euroligii. În schimb, dacă nu va trece de echipa letonă, va ajunge din nou în Eurocup, competiție în care în 2021 a atins faza sferturilor de finală.

Vicecampioana CSM Constanța are deja locul asigurat în grupele celei de-a doua competiții europene, iar Universitatea Cluj caută şi ea să ajungă acolo. 

Pentru mine, partida a fost exact cum mă așteptam. Văzusem la amicalul lor din Polonia, cu Lublin, că joacă agresiv, iar noi n-am avut, cred, un oponent atât de tare în ultimul joc de pregătire. Am fost puțin surprinși, am avut puțin trac, dar cred că și la echipa din Letonia s-a simțit acest lucru. Am avut câte 25 de aruncări libere, ei au ratat 15, noi 10. Defensiv pot spune că am arătat bine pe toată durata meciului. Eu am fost fericit pentru revenirea din sfertul trei. Mă gândeam atunci că dacă nu facem ceva pierdem deja șansele la o eventuală calificare. Am revenit de la minus 8 la plus 7, am câștigat la o diferență de cinci puncte, iar acest aspect a și dat un moral bun echipei în perspectiva manșei retur. Acum cunoaștem mai bine adversarul, dar cred că va fi un meci aproximativ la fel de echilibrat la Riga - Pásztori István, manager Sepsi

Citește și: 

Luptătoarea Cătălina Axente, la un pas de bronz la Campionatele Mondiale de la Belgrad!
LUPTE / CAMPIONATE MONDIALE
Luptătoarea Cătălina Axente, la un pas de bronz la Campionatele Mondiale de la Belgrad!
Emma Răducanu a anunțat când va reveni pe teren + Mesaj pentru cei care o critică
TENIS
Emma Răducanu a anunțat când va reveni pe teren + Mesaj pentru cei care o critică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  22 Septembrie 2023, 08:20

5 puncte cam mic avantajul.Speranta este ca in baschetul feminin sunt mari fluctuatii de forma si ale noastre sa prinda o zi mai buna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează