SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA NAȚIONALĂ

video Fără înfrângere! Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al șaptelea titlu consecutiv

Campioanele la finalul unui sezon aglomerat
Campioanele la finalul unui sezon aglomerat

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 15:44 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 15:53

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu CSM Constanța (74-66) și a „închis” finala Ligii Naționale după trei meciuri.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe este din nou campioană a României. Covăsnencele au cucerit al șaptelea titlu consecutiv, însă față de sezoanele precedente au reușit să o facă fără să cunoască înfrângerea. 

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al șaptelea titlu consecutiv

În meciul trei al finalei Ligii Naționale de baschet feminin, trupa pregătită de bonsiacul Zoran Mikes s-a impus, joi seară, pe terenul lui CSM Constanța cu 74-66 (13-19, 22-18, 20-18, 11-19), „închizând”, astfel, ultimul act al campionatului cu scorul general de 3-0, după 101-51 și 94-63 săptămâna trecută, la Sfântu Gheorghe. 

În meciul de pe Litoral, Keyona Hayes, de la gazde, a fost cea mai bună marcatoare, cu 21 de puncte, în timp ce Khadijiah Cave a fost cea mai bună marcatoare a „alb-verzilor", cu 18 puncte.

VIDEO. CSM Constanța - Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe 76-64 (meciul integral)

Este primul titlu pe care Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe îl obține fără înfrângere

Este primul titlu pe care Sepsi-SIC îl obține fără înfrângere, după 20 de succese în sezonul regulat, plus alte șapte în sferturi, semifinale și finală. Mai mult, covăsnencele au avut un parcurs perfect în Cupa României, pe care și-au adjudecat-o pentru a opta oară, cu 7 victorii. 

Singurele înfrângeri ale campioanei au venit, în stagiunea 2022-2023, în cupele europene, una în preliminariile Euroligii, cu Olympiakos Pireu și două în optimile de finală ale Eurocup, cu Lyon.„Este primul an în care nu am pierdut niciun joc în competițiile interne, campionat și Cupă. Am pierdut doar un meci în preliminariile Euroligii și pe cele două din optimile Eurocup, cu Lyon, care apoi a și câștigat trofeul", a spus Rusz István, managerul clubului Sepsi-SIC

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe este cu gândul la sezonul următor

Acesta a continuat: „Cred că echipa a fost foarte bine construită, a fost o chimie foarte bună între fete. Ultimul meci, cel de la Constanța, a fost ceva mai greu. Probabil că s-a simțit avantajul luat la Sfântu Gheorghe, a adus o ușoară relaxare, dar totuși echipa s-a mobilizat când a fost nevoie, nu a lăsat să se desprindă adversarul deloc, iar apoi am fi putut face chiar o diferență mai mare, dar ecartul de șapte puncte a fost de ajuns. 

Mulțumim suporterilor care au venit până la Constanța să ne susțină și totdată să sărbătorească alături de noi, dar și tuturor celor care au fost lângă noi în acest sezon! Să ne vedem cu bine la toamnă!”.

Echipa a reușit un sezon fantastic, arătând un baschet foarte bun. Jucătoarele s-au completat foarte bine și chiar dacă față de sezonul precedent au fost multe nume noi, în special între străine, grupul s-a omogenizat foarte bine. 

- Zoran Mikes, antrenor Sepsi

Fără înfrângere! Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al șaptelea titlu consecutiv
Bucuria celor Sepsi la fianlul meciului de la Constanța

CSM Constanța, sezon peste așteptări

Deși învinsă în finala LNBF, CSM CSU Constanța a reușit un sezon foarte bun. Învinsă în primul tur al Cupei României chiar de Sepsi-SIC, trupa antrenată de slovaca Tatiana Gallova a avut un parcurs peste așteptări în campionat, terminând a doua în sezonul regulat și trecând apoi de Hoya KSE Târgu Secuiesc (sferturi de finală) și de vicecampioana de anul trecut, FCC Baschet UAV Arad (semifinale). 

CSM CSU Constanța este continuatoarea formației Phoenix CSU „Simona Halep" Constanța, acesta fiind primul sezon sub noua titulatură. 

Citește și: 

Al doilea aur la rând la Europene! Andreea Ana și-a păstrat în manieră dominantă titlul cucerit în 2022 + Bronz pentru Cătălina Axente

Federația de handbal, mai bogată decât în 2022! » 1,5 milioane de euro în cont la început de an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează