SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

SPECIAL Spune despre el că este cel mai bun jucător din NBA și își avertizează adversarii: "Așteptați-vă să fiu și mai bun în 2016!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 31 decembrie 2015 12:43

Stephen Curry e pe val, cu o medie de 30,5 puncte marcate pe
meci, mult mai bună decît în sezonul trecut, 23,8. Starul lui Golden State Warriors promite un 2016 măcar la fel de bun ca 2015 și spune că va încerca să devină și mai bun decît pînă acum.

Jucătorul de 27 de ani se confesează într-un interviu acordat pentru TIME. "În mintea mea, sînt cel mai bun jucător de baschet din lume
în acest moment. Nu intru în dezbateri, nu vreau să mă contrazic cu oamenii pe tema asta. Mă simt la fel ca orice jucător care se află la nivelul la care joc eu. Dacă nu crezi că ești cel mai bun cînd intri pe teren îți faci un deserviciu. Așteptați-vă să fiu și mai bun în 2016!

Cred că am un stil creativ. Mă distrez, zîmbesc, încerc să mă
port frumos. Nu pot domina adversarul pentru că nu-s un
jucător care să poată domina prin forță. Cred că fanii mei
sînt destul de surprinși de ceea ce pot face pe teren avînd
în vedere fizicul meu. E clar că nu-mi lipsește viziunea. Nu-s foarte înzestrat fizic, n-am 2 metri și peste 100 de kg, dar mă descurc destul de bine.

Rolul meu e să creez spații pe teren, am muncit pentru a fi
mai precis în joc, mai exploziv, mai eficient. Am lucrat la
capitolul forță, mobilitate. Ce am îmbunătățit anul acesta a
fost ceea ce aveam deja, nu am venit cu lucruri noi, ci le-am
perfecționat pe cele pe care le stăpîneam bine deja.

Cînd vezi un tip ca Andre Iguodala cum sare, ce reușește... știu că nu pot face așa ceva. Cei mai mulți nu pot. Să arunci la coș e parte din joc, fiecare poate face  asta în felul lui, nu oricine înscrie, dar oricine poate arunca".

Mister Popularitate

Curry este un tip foarte popular. Și-a cîștigat simpatia fanilor baschetului prin modestie și mărturisește: "Încerc să fiu deschis și ușor de abordat, lucruri de genul ăsta. Am fost și eu fan, am stat în preajma tatălui meu (fostul baschetbalist din NBA, Dell Curry) și știu cît de important e asta pentru cei care intră în contact cu tine. Știu că poți însenina ziua cuiva doar cu un simplu «Bună!».

Cea mai mare provocare

Orice sportiv cu un tată celebru știe că nu e ușor să-ți faci un nume, mai ales dacă practici același sport. "Cea mai mare provocare din viața mea a fost să depășesc  titulatura de fiu al lui Dell Curry. Eram destul de mic, lumea se uita ciudat la mine. A fost un pic șocant. Eram  destul de bun ca jucător în liceu, am fost dezamăgit cînd mai
multe universități m-au refuzat. A fost dezamăgitor, a
trebuit să cred că totul se întîmplă cu un motiv, că Dumnezeu
are un plan pentru mine, altul decît aveam eu. N-a fost ușor, dar am reușit". 

Fiica sa, Riley, a cucerit internetul

Riley Curry, fiica cea mare (3 ani) a starului din NBA, a devenit senzația internetului după ce a fost prezentă la două conferințe de presă alături de tatăl ei. Steph recunoaște: "Nu eram pregătiți pentru asta. Urmăresc NBA de cînd mă știu, am văzut conferințe cu jucători care și-au adus copiii tot timpul. E un moment special și e minunat să-l poți împărți cu copilul tău, după un meci bun sau prost, nici nu contează.

Momentele alea sînt neprețuite, după meci ești fericit să-ți vezi familia. Așa a fost și atunci, mergeam spre sala de conferințe, erau acolo soția și fiica mea, am salutat pe toată lumea și le-am spus că trebuie să merg să răspund unor întrebări rapid. Riley mi-a zis că vrea să vină cu mine, așa că m-am conformat. Habar n-aveam cum va reacționa. N-aș zice că m-a surprins, așa face și acasă, are o personalitate puternică. Dar în fața atîtor oameni... a fost extrem de
naturală.

Am ajuns acasă, am deschis TV-ul și fiica mea era senzația serii. Nu apucasem să văd imagini, nu mi-am dat seama cît de amuzantă fusese. Îmi zicea să tac, că vorbesc prea tare, toate chestiile astea. A fost destul de amuzant. Ea a trecut pe lîngă TV și s-a văzut la știri și a zis: "Aaaahh, Riley!" Apoi a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat.

Toată atenția, toate meme-urile, a fost foarte surprinzător. Chiar și acum, oriunde merg, lumea întreabă: «Unde e Riley? Unde e Riley?» E interesant, dar încercăm ca totul să fie cît  mai normal posibil pentru ea. E o provocare. Aștept să crească, să înțeleagă lucrurile, să-i spun: «Hei, uite ce făceai cînd erai mică» :) O să-i explic că e un pic diferită, că tatăl ei joacă în NBA, dar că asta nu schimbă
cine e ea".

Viața după NBA

De ce se teme Curry cel mai mult? Iată ce spune vedeta lui Golden State Warriors: "Nu vreau să am o atitudine pesimistă. Lucrurile merg excelent  acum, cîștigăm, acasă totul e bine. Totuși, cariera mea în  baschet se va încheia la un moment dat. Voi avea mulți ani
înainte de trăit după asta. Cea mai mare frică a mea e să nu
fiu definit doar ca jucător de baschet".

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  01 Ianuarie 2016, 00:05

in sfarsit un coordonator de joc este cel mai bun .Ei decid soarta jocului.Bravo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează