SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT / SPORT ARENA STREETBALL

Sport Arena Streetball a primit botezul FIBA

Sport Arena Streetball a primit botezul FIBA +8   FOTO
Sport Arena Streetball a primit botezul FIBA

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 02 august 2011 11:43

Turneul 3 de la Sport Arena Streetball, cel mai tare campionat de baschet 3 la 3 din Romania a primit in acest weekend botezul din partea Federatiei Internationale de Baschet ( FIBA), prin intermediul lui Kosta Iliev, directorul forului international pentru competitiile 3 la 3.

Fost jucator profesionist in Bulgaria si un om aflat de multa vreme in structurile inalte ale baschetului european si mondial, Iliev a fost impresionat de desfasurarea de forte pe care a vazut-o la terenurile din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

“Organizarea este extraordinara, facilitatile pentru jocul de baschet trei la trei sunt de cel mai inalt nivel si m-a impresionat numarul mare de jucatori si de spectatori prezenti la terenuri. Cel mai mult insa am apreciat numarul mare de echipe inscrise la turneele feminine, un lucru mai putin obisnuit in alte parti ale lumii la acest gen de turnee”, a declarat Iliev. De altfel acest turneu a inregistrat un record de participare in turneele feminine, nu mai putin de 30 de echipe aliniindu-se la startul turneului 3 Sport Arena Streetball.

La turneu a fost prezent si presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, cea care a remarcat combativitatea mult mai mare de care dau dovada componentii loturilor nationale in competitiile de streetball. “Am remarcat-o pe Cristina Bigica, cu cata determinare a jucat. Mi-as dori sa evolueze asa si la nationala”, a spus zambind Tocala, despre cea care a castigat turneul la feminin plus 18 ani, alaturi de echipa Sparks.

“Voi sustine omologarea de catre FIBA a acestui turneu, Sport Arena Streetball si sper ca incepand de anul viitor sa intre in circuitul pe care Federatia Internationala il pregateste pentru baschetul trei la trei”, a mai spus presedintele FR Baschet, care este si membru in board-ul FIBA Europe. Federatia Internationala de Baschet in colaborare cu Comitetul International Olimpic au discutat posibila prezenta a baschetului trei la trei printre disciplinele olimpice, poate chiar incepand de la urmatoare editie, cea de la Rio de Janiero 2016. In paralel FIBA planuieste organizarea unui circuit mondial, cu turnee, unde echipele pot primi puncte, asemenea circuitului de tenis ATP, urmand ca cele mai valoroase sa participe la un turneu final mondial.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează