SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Stephen Curry scrie istorie! A devenit cel mai bun marcator de trei puncte din NBA

Stephen Curry// Foto: Imago
Stephen Curry// Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 14:17 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 15:02

Stephen Curry a devenit jucătorul cu cele mai multe coșuri de trei puncte din istoria NBA, după victoria lui Golden State Warriors de pe terenul lui New York Knicks, scor 105-96.

Point guard-ul de la Warriors a reușit 4 aruncări din afara semicercului în meciul cu Knicks și a ajuns la cota la 2.977, depășindu-l astfel pe Ray Allen.

Doar 789 de jocuri i-au fost nevoie lui Curry pentru a-l depăși pe Allen, cu 511 de meciuri mai puțin decât fostul star al lui Boston Celtics.

Apreciez foarte mult felul în care fanii lui Knicks au îmbrățișat momentul alături de mine și m-au lăsat să mă bucur de el. Am fost cuprins de o mulțime de emoții pentru că știu cât de mult am muncit pentru asta. Visez la acest moment încă de când am luat prima minge de baschet în mână. Sunt binecuvântat cu siguranță!”, a spus Curry la finalul partidei.

Înainte de începerea meciului, Ray Allen și Reggie Miller, locurile 2 și 3 în topul jucătorilor cu cele mai multe coșuri de 3 puncte, au mers și l-au îmbrățișat pe Stephen Curry. Cei doi i-au oferit starului de la Golden State tricourile purtate la Boston Celtics, respectiv Indiana Pacers.

După ce a doborât recordul, Curry a mers să-l îmbrățișeze pe Ray Allen, la fel cum a procedat și Allen cu Miller în 2011.

TOP 5 cei mai buni aruncători de trei puncte din istoria NBA

  1. Stephen Curry - 2.977
  2. Ray Allen - 2.973
  3. Regige Miller – 2.560
  4. James Harden – 2.509
  5. Kyle Korver - 2.450

Citește și:

Simona Halep, nominalizată de WTA pentru „cea mai frumoasă lovitură a anului” » Unde se poate vota

Concluziile după prestația României la Mondialul de handbal » Ce spun Adi Vasile și Alexandru Dedu + radiografia „tricolorelor”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sibman
sibman  •  15 Decembrie 2021, 19:46

L-am vazut in multe clipuri si este absolut fascinant. Are o aruncare de 3 p. dezarmanta si o precizie uluitoare.

morzadobflicster
morzadobflicster  •  15 Decembrie 2021, 17:40

Steph Curry este un jucator fenomenal, un point guard unic. Cu siguranta are un loc deja pregatit in Hall of Fame, si probabil va fi unul din primii 10 baschetbalisti ai tuturor timpurilor. Daca nu in primii 10 baschetbalisti, atunci cu siguranta unul dintre cei mai buni 10 sau chiar 5 point guards din toate timpurile.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează