SPORTURI  »  BASCHET  »  ÎNCHISOARE

Noi detalii în cazul lui Brittney Griner, baschetbalista arestată în Rusia » SUA, gata să îl dea la schimb pe „Negustorul morții” pentru a o recupera pe sportivă

Brittney Griner
Foto: Imago
Brittney Griner Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 mai 2022 16:50 / Actualizat sambata, 14 mai 2022 16:54

Calvarul lui Brittney Griner (31 de ani), una dintre cele mai bune baschetbaliste ale lumii în ultimul deceniu, arestată de Rusia după ce a fost găsită în aeroport cu un bagaj ce prezenta ulei de hașiș, se poate încheia.

  • Context: Pe 5 martie, câinii din aeroportul din Moscova au descoperit în bagajul lui Brittney un cartuș de vaporizator care conținea urme de ulei de hașiș.
  • Aceasta a fost arestată preventiv
  • Potrivit legii din Rusia, o astfel de faptă poate fi pedepsită cu între 5 și 10 ani de închisoare.

La două luni după ce a fost arestată, Brittney Griner ar putea să se întoarcă în SUA , după ce autoritățile din America au un plan prin care să o elibereze pe baschetbalistă.

Potrivit celor de la BBC, SUA și Rusia negociază intens un schimb de prizonieri. Americanii sunt gata să-l trimită la Moscova pe Viktor Bout, poreclit „Negustorul morții”, acesta fiind condamnat la 25 de ani de pușcărie pentru trafic de arme în schimbul lui Griner.

Viktor Bout a fost arestat pe 7 martie 2008 în Thailanda, în urma unei colaborări între autoritățile americane și cele din România. Unul dintre complicii lui Bout venise în România pentru a negocia un transport de armament cu agenți sub acoperire ai SUA, anunță Libertatea.

Pilot de meserie, acesta a făcut parte din Armata Roşie a inspirat personajul interpretat de Nicolas Cage în filmul „Lord of War” din 2005 și este personajul central al documentarului „The notorious mr. Bout”. Este considerat de către Statele Unite ca fiind unul dintre cei mai mari traficanţi de arme din întreaga lume.

Precedentul schimb s-a petrecut luna trecută

Nu este primul schimb de prizonieri dintre dele două țări. Potrivit sursei citate, luna trecută Trevor Reed, student american condamnat la 9 ani de închisoare asalt, a fost cedat de ruși în schimbul pilotului rus Konstantin Yaroshenko, condamnat la 20 de ani pentru trafic de droguri.

Brittney Griner, legendă a baschetului feminin

Brittney Griner este sub contract în acest moment cu formația rusă UMMC Ekaterinburg, cât timp sezonul din WNBA este în pauză. Acolo evoluează pentru Phoenix Mercury.

Griner este o legendă a baschetului american. Are două titluri olimpice și două mondiale cu naționala și un trofeu în WNBA, în 2014. La nivel individual are 7 apariții în All-Star Game și a fost de două ori cea mai bună marcatoare a campionatului.

Citește și: 

Americanul care a decis să reprezinte România dezvăluie: „Simt ceva deosebit când aud imnul. Românii îmi dau din patriotismul lor”
INTERVIU
Americanul care a decis să reprezinte România dezvăluie: „Simt ceva deosebit când aud imnul. Românii îmi dau din patriotismul lor”
Jucător de baschet cu peste 100 de meciuri în NBA, împușcat mortal pe străzile din Orlando
CRIMĂ
Jucător de baschet cu peste 100 de meciuri în NBA, împușcat mortal pe străzile din Orlando

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  14 Mai 2022, 23:32

lol

George
George  •  14 Mai 2022, 20:47

Adica............golanii astia de americani recupereaza o infractoare ( *** vorba lui jojo *** ) ptr. a ceda un criminal catre........alte valori, rusii ( niste betzivi ). Tare ar fi ca rusii sa se razgandeasca........sa vezi atunci REVELEON.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează