SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Tocala:

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2007 00:00

"Jucatorii merita conditii excelente, de 4-5 stele, dar atunci si jocul lor trebuie sa fie de 4-5 stele. Vor dormi in hoteluri cat mai bune, pentru ca acolo am gasit paturi de 2 sau 2.10 metri, potrivite pentru inaltimea lor. La hotelurile de 2-3 stele exista paturi de 1.80 metri, astfel ca au fost cazuri cand am luat camere matrimoniale, pentru ca baietii sa poata dormi oblic, pentru a incapea", a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala.

Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala a declarat, miercuri, ca jucatorii primei reprezentative vor fi tratati profesionist, urmand ca la actiunile nationalei acestia sa fie cazati la hoteluri de patru sau cinci stele, singurele stabilimente unde se pot gasi paturi pe masura lor.

"Trebuie sa gasim resurse financiare pentru activitatea lotului national masculin, care are acum un buget de doar 120.000 de lei, din necesarul de 450.000 de lei pentru actiunile din 2007. Obiectivul nationalei este castigarea meciurilor de baraj pentru Divizia A valorica europeana, caz in care prima individuala va fi de 2.000 de euro. Pentru fiecare meci castigat pana la indeplinirea obiectivului, jucatorii vor primi, conform legii, cate 700 de lei", a adaugat seful federatiei.

Carmen Tocala s-a aflat, miercuri, la Cluj, pentru a-l prezenta oficial pe noul manager al nationalei, Marcel Tenter, care si-a incheiat cariera de jucator la "U" Mobitelco Cluj in urma cu doua luni. "Marcel Tenter si-a incheiat cariera de jucator la Cluj si se pare ca de aici nu vin doar jucatori si antrenori buni, ci si manageri buni. S-a mai incercat instalarea unui manager la nationala, in persoana lui Ghita Muresan, acum cativa ani, dar a fost greu din cauza distantei, el aflandu-se in SUA. Marcel Tenter e ca scaiul, si-a intrat deja in obligatii si vrea cele mai bune conditii pentru nationala. Se va ocupa de organizarea actiunilor echipei, de comunicarea cu antrenorii, jucatorii si presa, dar si de partea de imagine si de cooptare de noi sponsori", a declarat Tocala.

La randul sau, noul manager al echipei nationale a spus ca are incredere in sansele Romaniei de a promova in Divizia A europeana. "Crescand in familia nationalei ma simt dator sa pun umarul la realizarile sale actuale. Am vorbit cu antrenorii si cu jucatorii, pentru ca este o schimbare, dar cred ca ne vom ajuta cu totii. Cred ca avem toate sansele sa incheiem grupa A de calificare pe primul loc si cu putin noroc sa trecem si de meciurile de baraj. Acolo va fi foarte greu, dar trebuie sa credem in sansele noastre", a declarat Tenter.

Echipa nationala se va reuni sub comanda antrenorului Liviu Calin la 18 iulie, la Bucuresti, pentru vizita medicala, dupa care a doua zi va pleca spre Targu Mures, pentru cantonamentul de dinaintea meciurilor retur din grupa A, cu Cipru (25 august, deplasare), cu Irlanda (1 septembrie, la Sibiu) si cu Elvetia (5 septembrie, deplasare). Romania conduce in clasamentul grupei A, cu trei victorii din tot atatea meciuri jucate in 2006. Daca va castiga grupa, nationala Romaniei se va califica in play-off, faza in care vor participa patru echipe. In aceasta faza a competitiei se vor trage la sorti doua intalniri, care se vor disputa in dubla mansa, iar castigatoarele vor obtine calificarea in Divizia A, avand drept de joc la turneul final al CE din 2009. Partidele tur-retur vor avea loc la 14 si 24 septembrie, cea de pe teren propriu a Romaniei fiind programata la Targu Mures.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează