SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA

VIDEO + FOTO ȚSKA Moscova - Anadolu Efes: rușii au câștigat Euroliga de baschet masculin

FOTO: Reuters +8   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 00:01

ȚSKA Moscova a câștigat categoric finala Euroligii cu turcii de la Anadolu Efes, scor 91-83. Real Madrid s-a impus în finala mică, scor 94-75, contra lui Fenerbahce.

Formația pregătită de grecul Dimitrios Itoudis a confirmat statutul de favorită pe care l-a avut încă de la startul competiției. Marele hop pentru campioana Rusiei s-a dovedit a fi înfruntarea din semifinale cu Real Madrid, când a recuperat un deficit de 13 puncte în ultimul sfert și s-a impus 95-90. 

Finala jucată în sala „Fernando Buesa Arena” a avut un singur moment de cumpănă, în finalul „sfertului” doi, când turcii au marcat opt puncte consecutive. ȚSKA și-a reglat din mers mecanismele și a avut un final relaxat de Final Four.

MVP-ul finalei a fost desemnat Will Clyburn. Americanul a terminat partida cu 20 de puncte, 5 recuperări, două pase decisive și un capac. Corry Higgins a impresionat și el cu 20 de puncte, iar francezul Nando de Colo a terminat cu un procentaj aproape perfect: 100 % la aruncările de două puncte, 100 % la aruncările libere și 67 % la aruncările de trei puncte.

8 trofee are ȚSKA Moscova în Euroligă. Ultimul fusese obținut în sezonul 2015/2016

29 de punctea avut Shane Larkin, americanul care primește un salariu de 1,4 milioane de dolari de la Efes

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  20 Mai 2019, 00:37

CSKA are patru titluri in Euroliga. Celelalte patru de care se pomeneste in articol sunt Cupe ale Campionilor Europeni.

saramago
saramago  •  20 Mai 2019, 00:36

Rusii care conteaza la CSKA sunt proprietarul (reprezentantul acestuia), managerul general (Vatutin) si Nikita Kurbanov. In rest, performanta gruparii din Moscova a fost posibila gratie spaniolului Rodriguez, francezului De Colo, italianului (prin adoptiune) Hackett, americanilor Higgins, Clyburn, Hines (propus pentru naturalizare), Hunter, Peters si, desigur, tehnicianului grec Itoudis.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează