SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

GALERIE FOTO A făcut show sub panou » Benny Adegbuyi a jucat baschet 3x3 la Sport Arena Streetball

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 13:15 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 13:39

Competițiile de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball s-au reluat după 20 de luni de pauză. 500 de jucători s-au înscris la turneul disputat pe terenurile de unde această disciplină a plecat către Jocurile Olimpice

Totul a avut loc în Politehnica din București, iar luptătorul din Glory, Benny Adegbuyi, a fost alături de cei mai tineri participanți, pentru a-i încuraja.

Acesta le-a făcut o surpriză puștilor de la categoria sub 12 ani și a venit alături de ei pe teren, demonstrând că baschetul jucat în curtea liceului nu se uită niciodată. A marcat câteva coșuri, iar copiii l-au aplaudat la scenă deschisă.

„Monstrul” de doar 15 ani

La doar 15 ani, Vladimir Spârlac, 2,02 metri, este unul dintre cei mai promițători tineri jucători din România și unul dintre cei mai spectaculoși. Slam-dunk-urile sale s-au viralizat rapid pe canalele de socializare din lumea baschetului, iar Spârlac și-a condus echipa, Oțelul Galați, către titlul de campioană la categoria sub 16 ani, fiind al doilea marcator al turneului.

+5 FOTO

Carla Popescu la feminin și Radu Paliciuc la masculin au fost desemnați cei mai buni jucători de la categoriile Open, fiind premiați cu câte un ceas, ediția 3x3. Cei doi și-au condus echipele către victorie la categoriile respective.

Carla Popescu, participantă cu naționala de 3x3 a României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, a fost principala marcatoare a echipei sale, Alba Neagra, care în finală a învins Agro Squad cu 18-11.

Paliciuc, fost component al naționalei României la Eurobasket 2017, a fost omul decisiv pentru CSU Pitești într-o finală incandescentă cu Athletic Constanța, scor 21-18, marcând 12 puncte.

Ploaia le-a pus probleme

Baza sportivă Poli Arena din Universitatea Politehnică București a fost declarată în weekend zonă liberă de Covid. Peste 1000 de persoane au fost verificate sau testate rapid, potrivit normelor sanitare în vigoare.

„Cei aproape 500 de jucători au driblat inclusiv ploaia, care a venit în mai multe reprize peste terenuri. Însă emoțiile generate de primele meciuri de baschet 3x3 în cadrul turneelor Sport Arena Streetball, dar și de revederea cu coechipieri sau adversari, i-au ajutat să depășească orice obstacol”, au anunțat organizatorii.

+5 FOTO

Seria de evenimente de baschet 3x3 va continua cu alte trei turnee, toate în București pe terenurile din Politehnic: Turneul 2 – 17/18 iulie (înscrieri între 12/14 iulie), Turneul 3 – 14/15 august (înscrieri între 9/11 august) și Finala – 18/19 septembrie.

Citește și:

FOTO Imaginile de senzație nesurprinse de camerele TV în Finlanda-Belgia: reclamă la o criptomonedă din partea unei fane care „a invadat” terenul

Ucraina a avut galerie de lux la meciul cu Austria de pe Arena Națională! Iubitele fotbaliștilor au făcut show în tribună

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează