SPORTURI  »  BASCHET  »  COMPETIȚIE

60 de echipe vor participa la turneul de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2023, de la Timișoara

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 12:04 / Actualizat vineri, 18 august 2023 12:36

Baschetul se mută pentru un week-end de foc în Capitala Europeană a Culturii. A cincea etapă a circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2023 se va juca în perioada 19-20 august, la Iulius Town. 60 de echipe s-au înscris în competiție în mai puțin de două ore, la toate categoriile de vârstă.

Startul competiției se dă vineri de la ora 17:00, apoi „nebunia” continuă sâmbătă și duminică de la 09:00, când sunt programate confruntările din circuitul național de baschet 3x3.

Evenimentele marca Sport Arena Streetball sunt adevărate festivaluri urbane de sport, care includ pe lângă meciuri, care se joacă pe muzică în permanență, numeroase activități pentru toată familia cu tematică principală baschetul. Acestea includ concursuri pentru toate vârstele, o zonă pentru fani, fotonomat și alte surprize.

- organizatorii evenimentului de la Timișoara

Conform acestora, competiția care a definit modul în care se joacă baschet 3x3 nu doar în România ci și la nivel global a ajuns la sezonul cu numărul 18, iar Timișoara este primul oraș cu excepția Capitalei unde circuitul Sport Arena Streetball programează o etapă, după perioada pandemică.

La ediția din acest an categoriile de vârstă care participă sunt sub 10 ani (mixt), sub 12, sub 14, sub 16, sub 18, sub 21, Open (seniori) și plus 35 (veterani), atât la masculin cât și la feminin. 

Vor fi acordate premii în bani și produse din partea partenerilor competiției la toate categoriile, valoarea totală a fondului de premiere depășind 5.000 de euro.

Toți jucătorii care participă la turneele de baschet 3x3 desfășurate sub egida FIBA 3x3 primesc puncte în clasamentul mondial, în funcție de categoria și de nivelul turneului la care participă.

Aceste puncte sunt contabilizate și în clasamentul mondial pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 precum și la turneele de calificare pentru JO.

Finala circuitului național Sport Arena Streetball va avea loc la Constanța în perioada 7-10 septembrie. Campioana Sport Arena Streetball 2023 la categoria Open Masculin va reprezenta România în circuitul mondial de baschet 3x3, FIBA 3x3 World Tour, la turneul Masters de la Amsterdam (6-7 Octombrie).

Citește și:

Supertransfer de nicăieri » Fostul baschetbalist din NBA a venit în Liga Națională a României: „Urmează un adevărat SHOW”
TRANSFER
Supertransfer de nicăieri » Fostul baschetbalist din NBA a venit în Liga Națională a României: „Urmează un adevărat SHOW”
Pau Gasol introdus în Hall of Fame » Discurs emoționant al spaniolului: „Nu aș fi fost aici fără tine, frate”
NBA / FESTIVITATE
Pau Gasol introdus în Hall of Fame » Discurs emoționant al spaniolului: „Nu aș fi fost aici fără tine, frate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  18 August 2023, 14:08

Este o actiune foarte buna,dar fondul de premiere e o mare bascalie,cum e zicala: "Doua paie la trei magari".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează