SPORTURI  »  BASCHET  »  U-BT CLUJ NAPOCA – UNICAJA MALAGA 70-86

U-BT Cluj Napoca, înfrângere cu Unicaja Malaga » Calificarea în „sferturile” Champions League mai așteaptă

U-BT Cluj Napoca a cedat pe teren propriu în fața celor de la Unicaja Malaga, scor 70-86 / Sursă foto: Facebook @Unicaja Baloncesto
U-BT Cluj Napoca a cedat pe teren propriu în fața celor de la Unicaja Malaga, scor 70-86 / Sursă foto: Facebook @Unicaja Baloncesto

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2022 23:02 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 00:11

U-BT Cluj Napoca a cedat pe teren propriu în fața celor de la Unicaja Malaga, scor 70-86, și trebuie să aștepte rezultatele viitoare pentru calificarea în „sferturile” Champions League.

La mai mult de o lună după victoria entuziasmantă reușită în deplasare, la Malaga, U-BT privea cu încredere vizita echipei spaniole pentru meciul de marți seara. Într-o grupă micșorată la doar trei participante, team-ul ucrainean Prometey retrăgându-se din competiție din cauza situației speciale în care se află țara, invadată de Rusia, bătaia pe cele două locuri din „sferturi” putea fi tranșată printr-o victorie de echipa ardeleană. 

„Scopul nostru este să câștigăm și nu ne gândim la nimic altceva”, declara antrenorul Mihai Silvășan, cu intenția de a ușura un pic presiunea calificării, una istorică pentru baschetul românesc.

Cine sunt sportivii care s-au solidarizat cu Vladimir Putin + cum a devenit sportul din Rusia o unealtă politică
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Cine sunt sportivii care s-au solidarizat cu Vladimir Putin + cum a devenit sportul din Rusia o unealtă politică

Echilibru la pauză în U-BT Cluj Napoca - Unicaja Malaga

Timp de două sferturi, clujenii au păstrat vie speranța într-un succes. Primul s-a încheiat cu oaspeții în avantaj, 23-17, cel mai strâns scor fiind 8-9, după o aruncare de 3 puncte izbutită de Bircevici, cel care avea să fie la final principalul realizator al U-BT, cu 17 puncte.

Sfertul secund a fost și cel mai încurajator, gazdele având 8 puncte avantaj când mai erau 3 minute de jucat, tot după o aruncare de succes a lui Bircevici, de 2 puncte.

Asemenea diferențe nu sunt însă decisive în baschet, mai ales într-o înfruntare apăsată de miză, iar pe finalul primei reprize ibericii s-au apropiat. Au punctat în serie prin Abromaitis, unul dintre cei mai prolifici jucători, și prin reușita de 3 puncte a marcatorului principal, Bouteille. Așa s-a ajuns la 42-41 la jumătatea meciului.

Andrija Stipanovic: „Nu ne-am ajustat”

A doua avea să fie total diferită, Unicaja sporind vizibil agresivitatea apărării. A devenit tot mai greu de pătruns, au apărut greșelile, însă sfertul trei a fost de asemenea unul echilibrat, în care gazdele au rămas lângă adversarii care au condus cu până la 5 puncte. 

Ultima bucată a decis însă totul. O desprindere vertiginioasă a celor de la Malaga, ca un bulgăre de zăpadă care crește imens fără a putea fi oprit, așa au arătat lucrurile în ultimele minute

De la un 63-66 realist s-a ajuns la scorul final de 70-86, un pic prea dur pentru toată imaginea partidei

„Ei au jucat agresiv în partea a doua, nu ne-am ajustat evoluția, i-am lăsat să se distanțeze”, a spus după partidă Andrija Stipanovic la LookSport. 

„Diferența nu e reală, s-a mărit pe final, am fost mai aproape de ei. Mai avem un meci, trebuia să fie altfel. Nu putem rata, e o mare șansă pentru noi”, a mai spus el.

Cum se califică U-BT Cluj Napoca

U-BT este acum pe locul 2 în Grupa K, suferind prima înfrângere acasă în toate competițiile după mult timp și așteptând rezultatul partidei de săptămâna viitoare, din 16 martie, dintre Filou Oostende și Unicaja. 

Dacă spaniolii bat în Belgia, clujenii au calificarea asigurată. Dacă nu, va trebui să învingă în deplasarea la Oostende din 22 martie pentru a fi pe unul dintre primele două locuri în ierarhia grupei.

U-BT Cluj Napoca, înfrângere cu Unicaja Malaga » Calificarea în „sferturile” Champions League mai așteaptă

Citește și alte știri din sport:

Eduardo Gurbindo, vedeta lui Dinamo care a jucat 4 ani la Barcelona: „În Spania lumea nu plătește pentru a vedea handbal”

Andy Murray, gest admirabil pentru copiii din Ucraina: „Voi dona toți banii pe care îi voi câștiga în anul 2022!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
clubman
clubman  •  09 Martie 2022, 08:04

Sa fim seriosi... ''U''-istii au declarat imediat dupa victoria din Spania ca a fost si pentru ei o surpriza...:) Pentru o prima calificare in grupe, evolutiile baietilor sunt peste asteptari! Haide ''U''!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează