SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO U-BT Cluj-Napoca, victorie uriașă în primul meci din TOP 16 al Ligii Campionilor

Unicaja - U-BT Cluj-Napoca // foto: Facebook  @ U-BT Cluj-Napoca
Unicaja - U-BT Cluj-Napoca // foto: Facebook @ U-BT Cluj-Napoca

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 08:32 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 09:20

U-BT Cluj-Napoca a învins formația iberică Unicaja Malaga în primul meci din faza TOP a Ligii Campionilor la baschet masculin, scor 79 - 73 (19-13, 24-28, 21-14, 15-18).

  • Unicaja are în palmares un titlu în Spania (2005/2006), o cupă a Spaniei (2005), 13 cupe ale Andaluziei (ultima în 2018) și pe plan internațional un trofeu EuroCup (2017).

Marți seara, elevii lui Mihai Silvășan au produs o mare surpriză. Au câștigat la Malaga, cu Unicaja, dând peste cap calculele tuturor bookmakerilor.

Alb-negrii au început meciul cu dreptul și s-au desprins rapid la 7 reușite. Cel mai mare avantaj în favoarea echipei din România în prima repriză a fost de 8 puncte, dar gazdele au redus puțin din handicap până la finalul primului sfert, 13-19.

Al doilea sfert le-a aparținut gazdelor, care au „topit” diferența alb-negrilor și au ajuns să conducă la un moment dat cu două puncte, 41-39. Un final de sfert excelent pentru Elijah Stewart și compania a făcut însă ca echipa din Ardeal să revină pe tabelă, 43-41.

U-BT Cluj-Napoca, victorie uriașă, în Spania, în Champions League 

U-BT și-a luat avânt în sfertul 3 și a ajuns la un moment dat să conducă cu 13 puncte, 60-47. Echipa gazdă a luptat și a intrat în ultimul sfert la doar 9 puncte în urmă.

Pe final de meci, gazdele, cu Francisco Alonso (17 puncte) și Axel Bouteille (16) drept cei mai buni marcatori, au redus diferența la doar 4 puncte. Un coș de 3 puncte al lui Stefan Bircevic a încheiat însă toate socotelile.

Final 79-73 pentru U-BT, care se pregătește de meciul cu Oostende după această victorie istorică. Ardelenii vor întâlni echipa din Belgia pe 2 februarie, pe teren propriu.

3.95 - 5.00era intervalul cotelor oferite de principalele case de pariuri pentru o victorie a celor de la U-BT. Șansele gazdelor, între 1.18 și 1.25

„A trebuit să le câștigăm respectul”

Cel mai bun marcator al celor de la U-BT a fost Elijah Stewart, cu 26 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Foarte bine a punctat și Brandon Brown, 15 puncte și două recuperări.

După meci, Stewart a declarat că „a fost un meci foarte bun, deși știam că va fi dificil să jucăm aici. Ne așteptam ca ei să aibă mulți fani în tribună. Știam că nu se vor teme de noi, având în vedere faptul că venim din România. Drept urmare, a trebuit să le câștigăm respectul. Am demonstrat ce putem în această seară și ne-am îndeplinit obiectivul”. 

Suntem foarte încântați de această victorie. Am avut puțin noroc, întrucât i-am prins pe cei de la Malaga într-o formă mai slabă. Nu s-au antrenat în ultima perioadă din cauza unor probleme. Totuși, este o victorie mare, împotriva unei formații importante din Europa. Este un rezultat notabil pentru o echipă din România. 

Am arătat spirit de luptă, am izbutit 16 recuperări ofensive, ceea ce este remarcabil. Pe final cred că am controlat partida. A existat un moment când s-au apropiat. Este doar o partidă, am început cu dreptul, dar trebuie să rămânem concentrați și să muncim din greu pentru a ne îndeplini obiectivele. 

A fost o onoare pentru noi să jucăm la Malaga, știm ce înseamnă acest club în baschetul european. În lotul nostru sunt jucători care au mentalitatea potrivită și nu se tem de astfel de meciuri. Ei au avut atitudinea potrivită pentru a câștiga. 

- Mihai Silvășan, antrenor U-BT, potrivit u-bt.basketball

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
dodo001
dodo001  •  26 Ianuarie 2022, 18:25

Foarte frumos! Felicitari!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  26 Ianuarie 2022, 15:35

Felicitari ....de pe Vremea lui GHita MUresan nu au avut asa performanta !~ Felicitari !...Felicitari !!! Felicitari !!!!

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  26 Ianuarie 2022, 13:06
Postat de Razvan Mihailescu pe 26 Ianuarie 2022, 12:16

Am rugamintea pe viitor, va mai, citesc, sunte ti ziar de sport, sa da ti ora de disputare a unui meci cum a fost asta de baschet si tv care l transmite, nu trebuie sa face ti o avancronica scrisa, pt ca sunte ti ocupati toata ziua de ce zice gigi, meme, si alte evenimente mondiale gen dinamo. Mai sunt si alte sporturi cu meciuri de top al romanilor

Puteam citi despre meci, doar daca ar fi fost meme stoica in avion sau prin aeroport cand plecau clujenii spre Spania, sau daca ciobandante ar fi fost perturbat in vreun fel de plecarea aceleasi echipe. Doar scandal, doar despre puscariasi, doar “analize” ale unei singure echipe de fotbal poti citi in rusinea asta de ziar

Vezi toate comentariile (9)
Comentează