SPORTURI  »  BASCHET  »  AREST

UPDATE Informații de ultimă oră: Sebastian Ghiță va fi judecat în Serbia! Ce pedeapsă riscă fostul patron al lui Asesoft

Foto: tvr.ro
Foto: tvr.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 aprilie 2017 08:56

Sebastian Ghiță, patronul cu care echipa de baschet Asesoft Ploiești a câștigat 10 titluri de campioană și o cupă FIBA Europe, a fost arestat noaptea trecută la Belgrad.

update

Sebastian Ghiță va fi judecat în SerbiaFostul deputat va fi judecat de o instanță sârbească și riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare pentru folosirea unor acte de indentitate false, informează Hotnews.

Conform sursei citate, aducerea în țară a lui Ghiță ar putea dura până la o lună, în condițiile în care România nu are un acord de extrădare cu Serbia. În momentul în care a fost găsit, fostul politician a prezentat documente false: permis de conducere și buletin de Slovenia.

Așa arăta Sebastian Ghiță în momentul capturării:


Foto: tvr.ro

Aflat în control judiciar, Sebastian Ghiță a fugit din țară pe data de 21 decembrie 2016 și a fost dat inițial în urmărire națională, pentru ca mai apoi să ajungă pe lista Interpol și să fie emis și un mandat european de arestare.

Pe numele lui Sebastain Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

Fostul om de afaceri a finanțat baschetul ploieștean timp de 16 ani și s-a retras de la echipă în februarie 2015, după ce a fost acuzat pentru fapte de corupție.

ww
Sebastian Ghiță s-a ras în cap și și-a lăsat barbă, aducând cu celebrul personaj Walter White "Heisenberg", din serialul Breaking Bad. Lipsesc doar ochelarii ;)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
tihi
tihi  •  23 Aprilie 2017, 10:25

Oameni buni ! Revista este de sport sau de politica ??? Mai bine dati stirile din baschetul feminin,de care nu vorbiti de loc,si lasati sa comenteze viata politica altii.

timm
timm  •  14 Aprilie 2017, 21:38
Postat de para.para pe 14 Aprilie 2017, 19:04

Cu siguranta gesepe n-a auzit de principiul reciprocității, in baza caruia Ghita poate sa fie extradat relativ mai repede de-o luna. Reciprocitatea asigură tratament egal între două state fără tratate de extrădare, pe baza promisiunii că orice problema viitoare va fi tratată la fel de celalalt stat. Principiul reciprocității este destul, în sine, fără să mai fie nevoie de vreun tratat de extrădare. Dar de unde sa stie gesepe in afara de fcsb si becali?

Dar tu stii ca Ponta e foarte bun prieten cu Vucic fostul prim ministru al Serbiei care este actualul presedinte al Serbiei? Si Sarbii prima data il vor judeca pe Ghita pentru actele false. Ponta are tot interesul ca Ghita sa vina cat mai tarziu acasa.

timm
timm  •  14 Aprilie 2017, 21:31
Postat de carol_k pe 14 Aprilie 2017, 16:25

Ce e prostia asta ca "nu avem acord de extradare cu sarbii" ? Il avem din 1961,stati linistiti.

Confunzi Iugoslavia cu Sarbia.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează