SPORTURI  »  BASCHET  »  PROCES

Soția lui Kobe Bryant a câștigat definitiv procesul cu poliția din Los Angeles » Va primi despăgubiri de aproape 30 de milioane de dolari!

Articol de - Publicat miercuri, 01 martie 2023 11:25 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 13:28

Vanessa Bryant (40 de ani), soția legendarului baschetbalist Kobe Bryant, decedat la începutul anului 2020 în urma unui accident de elicopter, va primi despăgubiri de aproximativ 30 de milioane de dolari din partea poliției din Los Angeles, în urma unui proces deschis în martie 2020. 

  • CONTEXT: 
  • Publicația Los Angeles Times scria, în martie 2020, că un angajat al poliției din Los Angeles a făcut mai multe fotografii la locul tragediei, în care se puteau vedea și rămășițele victimelor. Omul legii ar fi încercat să „impresioneze” mai multe femei arătându-le imagini greu de privit, într-un bar din Norwalk, California.
  • Relatarea a înfuriat familiile victimelor, care au decis să acționeze autoritățile în judecată.
  • Avocatul Vanessei Bryant, Gary Robb, a declarat că distribuirea acelor fotografii „ar fi o violare nemaivăzută a decenței umane, a respectului și a dreptului la intimitate al victimelor și familiilor acestora”. Acesta a cerut ca cei responsabili pentru distribuirea fotografiilor „să suporte cele mai grave consecințe posibile, și ca identitățile lor să fie făcute publice”.
  • Gary Robb a declarat că Vanessa a mers pe 26 ianuarie (data accidentului) la biroul șerifului și i-a cerut acestuia explicit ca zborurile în zona accidentului să fie interzise și ca zona să fie protejată de fotografi.
  • În noiembrie 2021, autoritățile au fost de acord să plătească 2,5 milioane de dolari pentru suferința emoțională cauzată celor două familii care și-au pierdut rudele în accident, dar Vanessa Bryant a refuzat propunerea și a continuat procesul.
  • Un juriu federal din California a stabilit, în august 2022, că autoritățile locale trebuie să-i plătească despăgubiri în valoare de 15 milioane de dolari Vanessei Bryant, pentru suferință emoțională cauzată de fotografierea accidentului de elicopter din 2020, scriau cei de la BBC, citați de Libertatea.

Vanessa Bryant, soția lui Kobe Bryant, a câștigat definitiv procesul cu poliția din Los Angeles! Despăgubiri de aproape 30 de milioane de dolari

Luis Li, unul dintre avocații Vanessei Bryant, a anunțat că soția regretatului Kobe Bryant a câștigat definitiv procesul cu poliția din Los Angeles, urmând ca aceasta să primească, în total, aproape 30 de milioane de dolari din partea autorităților californiene. 

„Ziua de astăzi marchează bătălia pe care doamna Bryant a dus-o împotriva celor care s-au angajat într-un asemenea act grotesc. S-a luptat pentru soțul ei, pentru fiica ei, și pentru toți cei care au fost tratați cu aceeași lipsă de respect. 

Să sperăm că victoria pe care ea a obținut-o în tribunal și verdictul dat de justiție vor pune odată pentru totdeauna punct unor astfel de practici”, a declarat Luis Li, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. 

Citește și: 

Ghiță Mureșan, singurul român care a jucat în NBA, amintire tare de la un duel cu marele Michael Jordan: „C'mon, George, c'mon!”

Știm cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial de baschet masculin » Surpriză uriașă: vicecampioana en-titre a ratat prezența într-un mod incredibil + 4 națiuni debutante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
clasicpun
clasicpun  •  01 Martie 2023, 20:47

faliment

elgabri
elgabri  •  01 Martie 2023, 18:27

Justitia Americana si nu numai ne confirma ca pretul unei vieti difera de la individ la individ !! Nu ca ar fi ceva nou, noi vedem asta zi de zi si in tara noasta .

gojgaru
gojgaru  •  01 Martie 2023, 16:55

Sper ca cele 30 de milioane sa-i aline durerea pierderii suferite si sper sa mai traiasca vreo doua vieti pentru a avea timp sa cheltuie tot ce i-a lasat Kobe .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează