SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

Veste excelentă pentru baschetul 3 la 3 » România va găzdui primul European 3x3 din istorie!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 februarie 2014 14:24

România va organiza primul Campionat European de baschet 3x3 din istorie. Anunţul a fost făcut marţi de FIBA Europe, forul care guvernează baschetul european!

Competiţia va avea loc la Bucureşti, în luna septembrie a acestui an, de către Federaţia Română de Baschet în colaborare cu Sport Arena, compania care organizează de zece sezoane cel mai important campionat de baschet 3x3 din România, Sport Arena Streetball

Bucureştiul este considerat, nu numai în Europa, dar şi în lume, drept capitala neoficială a baschetului 3x3. Acordarea organizării acestui Campionat European este o continuare a cooperării dintre FIBA Europe şi oraşul Bucureşti, capitala României fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3x3 Euro Tour”, a declarat preşedintele interimar al FIBA Europe, Cyriel Coomans.

Ne bucurăm că am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales că este prima ediţie din istorie. Desigur, vom fi obligaţi să ne prezentăm, atât din punct de vedere organizatoric cât şi sportiv la cel mai înalt nivel. Sunt convins că va fi o reuşită şi că putem demonstra că România poate organiza competiţii majore europene”, a declarant şi Horia Păun, preşedintele FR Baschet.

După ce anul trecut FIBA Europe lansa, tot la Bucureşti, primul circuit european de baschet 3x3, care a fost alcătuit din zece turnee, în zece oraşe europene, anul acesta capitala României va fi din nou în centru atenţiei baschetului european.

Cred că experienţa acumulată de Sport Arena, în parteneriat cu FR Baschet, în cei zece ani de organizare a competiţiilor de 3x3 a asigurat candidaturii greutatea necesară. Ca români, suntem foarte mândri că vom organiza o competiţie atât de importantă şi cu o semnificaţie istorică, având în vedere că este prima ediţie organizată vreodată”, a declarat Vlad Constantinescu, manager al turneului Sport Arena Streetball.

Vor fi organizate trei turnee de calificare, la care şi-au anunţat prezenţa 32 de echipe la masculin şi 27 la feminin, urmând ca la turneul final să participe 16 echipe naţionale, atât la masculin cât şi la feminin. România este calificată direct, ca ţară organizatoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bamse1901
bamse1901  •  26 Februarie 2014, 16:27

macar aici facem un euro

xolv
xolv  •  26 Februarie 2014, 15:36

Nu gasesti 5 terenuri de baschet in firea lor in Bucuresti, dar noi organizam europene ...

americanu197
americanu197  •  26 Februarie 2014, 15:19

foarte tare frate

Vezi toate comentariile (3)
Comentează