SPORTURI  »  BASCHET  »  ASESOFT PLOIEŞTI

Victorie halucinantă a lui Asesoft la Valencia! Imediat, a apărut rumoarea că spaniolii s-au lăsat învinşi pentru pariuri

Articol de , - Publicat vineri, 23 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 22 ianuarie 2015 21:02

Asesoft Ploieşti s-a impus miercuri seară, în deplasare, cu 92-87 la Valencia, deţinătoarea trofeului EuroCup. Steaua trecea în 1973 de Joventud Badalona, ultimul succes românesc în Spania

Asesoft are un buget de 1,5 milioane de euro, de 10 ori mai mic decît Valencia, formaţie care cheltuie anual între 10 şi 12 milioane. Cu toate acestea, miercuri seara, elevii lui Vladimir Arnautovici au învins Valencia, pe propriul teren, în faţa a 8.000 de spectatori. Lituanianul Runkauskas, 22 de puncte, americanii Alhaji Mohammed, 20, şi Jarvis Hayes, 19 puncte, au fost principalii marcatori ai Ploieştiului, care în acest sezon a fost prima echipă din România care a trecut de grupele EuroCup.

Cine este Valencia?
Este echipa care a cîştigat în sezonul trecut cea de-a doua competiţie ca valoare din Europa. De altfel, ibericii au cîştigat în ultimii patru ani de trei ori trofeul. În toamnă, aveau locul asigurat în grupele fabuloase ale Euroligii, dar elevii croatului Velimir Perasovici nu au confirmat şi la nivelul imediat superior. Au ajuns înapoi în EuroCup, unde se află în Top 32, grupa N, alături de Asesoft, Lokomotiv Kuban şi Sluc Nancy.

În prezent, Valencia se află pe locul 6 în prima divizie din Spania, cu 10 victorii şi 7 înfrîngeri. Şapte din lotul de 12 jucători sînt străini - sîrbi, muntenegreni, americani, belgieni. În actualul sezon competiţional intern, Valencia a fost învinsă de toate cele trei superputeri din Spania: Unicaja Malaga, Real Madrid şi Barcelona.

Înfrîngerea suferită în faţa ploieştenilor, antrenaţi de Vladimir Arnautovici, a dus la demiterea tehnicianului Perasovici, care conducea echipa de trei sezoane. Locul îi va fi luat, cel puţin temporar, de secundul Carles Duran. Perasovici a fost de trei ori cîştigător al Euroligii din postura de jucător şi şi-a petrecut 12 ani ca antrenor în Spania, după ce a mai pregătit echipe în Croaţia şi Turcia.

Învinşi de CSM Oradea, cîştigători la Valencia!
Victoria Asesoftului la Valencia vine după o înfrîngere surprinzătoare înregistrată de ploieşteni în liga internă, 100-101 cu CSM Oradea. Managerul Alex Iacobescu explică: "E surprinzător la prima vedere, dar trebuie să avem în vedere regulile campionatului din România. Noi nu putem trece pe foaia de joc mai mult de şase străini, iar în teren avem o problemă cu rotaţia jucătorilor. În Europa, trecem pe foaie toţi străinii, opt pe care-i avem acum, iar valoarea echipei creşte", a explicat Iacobescu.

Amintiri din Badalona
Titus Tarău are acum 69 de ani. În 1973 însă, el făcea parte din lotul Stelei care învingea Joventud Badalona, în Spania, cu 81-77, în grupa B a fazei sferturilor de finală ale Cupei Cupelor. "Cel mai tare m-a durut faptul că am mîncat bătaie la Bucureşti, în retur, săptămîna următoare. Dar am fost de curînd în Spania şi un ziarist vechi al lor m-a recunoscut de atunci. Bătaia aceea a fost memorabilă pentru ei. Iar eu ştiu sigur cîte puncte am înscris atunci, 23. Cele mai multe de pe teren. A fost unul dintre cele mai importante momente ale baschetului românesc, aşa cum este şi acum victoria Asesoftului la Valencia", a declarat fostul mare baschetbalist.

"Cea mai bună echipă din istorie!"
Managerul Asesoftului, Alex Iacobescu, e categoric. "Echipa actuală e cea mai bună din istoria clubului, chiar şi peste cea care în 2005 cîştiga Euro Challenge Cup. Să învingi Valencia la ea acasă e o performanţă. Nici noi nu ne aşteptam, dar uite că băieţii au făcut-o. Nu vrem însă să ne oprim aici. O să ne propunem obiective şi mai îndrăzneţe pe viitor, poate, de ce nu, să ajungem în Final Four-ul Euro Cup. De acolo, poate fi făcut apoi pasul cel mare, spre EuroLigă, unde se joacă baschetul adevărat", a declarat Iacobescu.

"După ce pierdusem primele două meciuri în grup, jucătorii noştri nu au mai avut presiune. Au jucat relaxat, degajat şi aşa s-a născut cea mai mare victorie din istoria Ploieştiului. Am demonstrat că nu sîntem doar pasageri în EuroCup şi că dacă investeşti, vin şi rezultatele"
Alex Iacobescu, manager Asesfot Ploieşti

CLASAMENT GRUPA N
1. Kuban Krasnodar 3 0 225-178 6p
2. Valencia Basket 1 2 226-212 4p
3. SLUC Nancy 1 2 187-210 4p
4. Asesoft Ploieşti 1 2 218-256 4p
Următorul meci: Asesoft-Valencia (27 ianuarie)

16 era cota pentru victorie a Ploieştiului la casele de pariuri. Valencia avea o cotă de doar 1,03

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ion2010
ion2010  •  23 Ianuarie 2015, 20:26

Marian Ursescu si Oana Dusmanescu, nu ne explicati si noua despre "rumoarea că spaniolii s-au lăsat învinşi pentru pariuri"??? In titlu ne pomeniti de lucrul asta, dar in articol nu spuneti nimic pe aceasta tema. Ce ati vrut cu asta? Sa stirbiti victoria Asesoftului (insinuand ca s-au lasat spaniolii) sau voi sunteti doar IMBECILI si atat va duce capul? Vrem si noi sa intelegem

sas08
sas08  •  23 Ianuarie 2015, 14:45

Unde ati vazut povestile legate de pariuri? Doar pariurile va inspira sa scrieti articole legate de victoria echipei ploiestene. Ma astept ca victoria lui Seppi in fata lui Federer sa fie tratata in acelasi fel(avea nevoie Federer de bani pentru gemeni).

secundul
secundul  •  23 Ianuarie 2015, 14:28

Rumoare? Ahahahaha, zvon, altfel inseamna altceva. :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează