SPORTURI  »  BASCHET  »  STEAUA CSM - BC TIMBA TIMIŞOARA 74-62

Victorie pentru Steaua în prima etapă de campionat în Liga Naţională de Baschet

foto: Mihai Mitrea +1   FOTO
foto: Mihai Mitrea

Articol de GSP - Publicat luni, 07 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 07 octombrie 2013 17:03

Steaua CSM a debutat cu victorie în Liga Naţională de Baschet, sezonul 2013-2014, învingând cu 74-62 pe BC Timba Timişoara. Militarii au condus pe toată durata partidei şi au impus încă din start ritmul jocului. Defensiva şi-a făcut aproape de fiecare dată treaba în primele 20 de minute ale jocului iar la celălalt capăt al terenului aruncările reuşite au curs una după cealaltă.

Bozo Djurasovic, ultima achiziţie a Stelei a marcat 11 dintre cele 15 puncte ale sale în sfertul al doilea, atunci când Steaua s-a distanţat la 19 puncte pe tabela de marcaj, 47-28. Steliştii aveau procentaje de peste 50 la sută la aruncări după prima jumătate a jocului şi punctaseră de nouă ori din spatele semicercului.

Jocul roş-albaştrilor a scăzut în intensitate după pauza mare iar Timba a revenit în joc la jumătatea sfertului al treilea, după ce au marcat opt puncte consecutive, 58-46. Însă gazdele au ştiut să controleze jocul până la capăt pentru a-şi asigura succesul în prima partidă pe care o dispută în Liga Naţională de Baschet după trei ani.

Robert Nyakundi a fost principalul marcator al echipei, cu 20 de puncte, adăugând 12 recuperări pentru un double-double la primul meci oficial din LNBM pe care l-a jucat de la finala câştigată cu Asesoft Ploieşti sezonul trecut.

Djurasovic a totalizat 15 puncte şi nouă recuperări, şi nu a ratat nicio aruncare pe întreaga durată a partidei, Ivan Bosnjak a avut tot 15 puncte alături de şapte recuperări, iar Garry Gallimore a contribuit cu 13 puncte, patru recuperări şi trei pase decisive. Lider la acest ultim capitol statistic a fost Adi Tudor, care a distribuit 10 pase decisive, marcând patru puncte.
Ofensiva steliştilor a fost completată de Virgil Stănescu, cu şase puncte şi Szabolcs Santa, un punct.

Mladen Jojici a folosit o rotaţie de zece jucători, singurii care nu au intrat pe teren în această partidă fiind Radu Paliciuc şi Ionel Dodoc, în timp ce Ashton Gibbs, Milos Petkovic şi Ghiţă Balmuş nu au petrecut pe teren mai mult de cinci minute fiecare.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează