SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Aproximativ 250.000 de locuitori din Dallas au sărbătorit cîştigarea titlului de campioană NBA

Dallas Mavericks a cîştigat finala NBA în faţa lui Miami Heat
Dallas Mavericks a cîştigat finala NBA în faţa lui Miami Heat

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 17 iunie 2011 10:11

Locuitorii din Dallas au sărbătorit cîştigarea de către echipa locală Mavericks pentru prima dată în istorie a titlului de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), informează AFP.

Aproximativ 250.000 de fani s-au aflat pe traseul pe care l-au parcurs jucătorii din centrul oraşului pînă la sala de baschet. Mii de fani şi-au ocupat locurile pe traseu încă de la ora locală 06.00, cu patru ore înainte de începutul paradei.

Cel mai aplaudat a fost germanul Dirk Nowitzki, vedeta echipei, MVP-ul finalei cîştigate de Dallas Mavericks în faţa echipei Miami Heat.
Fanii, cu chipurile vopsite în culorile alb - albastru sau cu părul colorat astfel, i-au urat "La mulţi ani" baschetbalistului german, care va împlini duminică 33 de ani, scrie Mediafax.

Proprietarul echipei, Mark Cuban, a anunţat că va suporta toate costurile paradei, estimate între un milion şi 1,5 milioane de dolari.
Formaţia Dallas Mavericks a cîştigat duminică primul titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) din istoria sa, după ce a învins, cu scorul general de 4-2, echipa Miami Heat. Dallas şi-a luat revanşa în faţa formaţiei Miami Heat, care a învins în finala din 2006 (tot 4-2), în prima finală NBA pentru Mavericks.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează