SPORTURI  »  BASCHET  »  CSM ORADEA

VIDEO CSM Oradea este noua campioană a României la baschet masculin » Steaua, încă un loc 2 după eșecurile de la fotbal, handal, volei și rugby

FOTO: Facebook @https://www.facebook.com/CSM.Oradea/
FOTO: Facebook @https://www.facebook.com/CSM.Oradea/

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2018 22:19

CSM Oradea este noua campioană a României la baschet masculin, după victoria obținută în meciul 4 contra Stelei, scor 92-89, în sala Mihai Viteazul din București.

CSM Oradea a făcut tot posibilul să nu ducă finala în decisiv, în ciuda unui start excelent al roș-albaștrilor. Steliștii au fost siguri din spatele semicercului în primul sfert, au avut un avantaj maxim de 10 puncte și au terminat cu un avantaj de 6 lungimi, scor 21-15. 

Orădenii au echilibrat partida și au intrat la pauză cu un avans de un punct la vestiar, în primul rând din cauza numeroaselor mingi pierdute de steliști în ofensivă. 

17-9
a fost scorul punctelor marcate contraatac, după mingile pierdute de adversari, în favoarea orădenilor

Steliștii au jucat prea individualist și au pierdut definitiv contactul în sfertul 4. Distanțați la 11 puncte, oaspeții au încercat să facă și spectacol. După o tentativă ratată de alley-oop, au primit două coșuri de 3 puncte, de la un Runkauskas trezit prea târziu și de la Taylor, și au trăit cu emoții finalul. 

Siguri la aruncările libere din final, transformând 29 și 38 pe toată durata meciului, Oradea a câștigat astfel al 2-lea trofeu din istorie, după cel obținut în sezonul 2015-2016. 

 Kris Richard a fost cel mai bun om al meciului 4, cu 26 de puncte înscrise.

sărbătoare la oradea

Meciul 4 s-a disputat în sala Mihai Viteazul din Capitală, iar fanii orădeani nu și-au putut susține favoriții de la fața locului. Primăria a montat un ecran uriaș unde suporterii au putut urmări partida. Imaginile de la final nu mai au nevoie de descriere. 

sezon negru pentru steliști

Steaua pierde titlul și la baschet, după locurile secunde obținute la handbal, și fotbal, indiferent că vorbim de CSA Steaua, în liga a 4-a București, sau FCSB, în Liga 1. Roș-albaștrii nu au avut mai mult succes nici la volei, unde au terminat pe 3, sau rugby, unde au fost învinși în finala mică de CSM București. Steliștii au câștigat titlul doar la polo.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
maxp
maxp  •  13 Iunie 2018, 20:22
Postat de Anton Pan pe 13 Iunie 2018, 10:42

Infrangerea de la baschet nu este decat inca un esec lamentabil al cazarmii staliniste a armatei-CSA, in incercarea disperata de a justifica irosirea de bani publici, din bugetul armatei, pentru amestecul abuziv in sportul profesionist. CSA este o mostenire din epoca sovietica si a reusit sa se mentina doar in Romania, fiind un loc caldut pentru ofiteri comozi, care nu fac cinste hainei militare, unde pot obtine avantaje necuvenite prin relatii dubioase cu sponsori, finantatori, etc. Dupa rugby, handbal si fotbal, esecul de la baschet confirma faptul ca armata nu are ce sa mai caute in sportul profesionist intr-o tara democratica si europeana, asa cum se doreste a fi Romania. Afara cu CSA din sportul profesionist si success CSA in sportul amator destinat cadrelor militare si copiilor acestora!

Eu nu stiu cat de implicata e armata in celelalte sporturi, cu fotbalul vor sa joace mai mult un joc politico-mediatic, parerea mea, in rest nu cred ca mai are nicio treaba armata cu celelalte sectii. Nu se poate vorbi totusi de esec la Steaua, au fost in top intr-o groaza de sporturi, a fost unul din cele mai performere cluburi din Romania din acest punct de vedere. E totusi ceva sa vii in primele 2 in atatea sporturi, la unul cum e hanbdalul de exemplu, obtinand chiar o performanta mult peste asteptari.

mokinio
mokinio  •  13 Iunie 2018, 17:00

talpane, ce faci, nici macar o micuta contestatie?Sau NU stii regulamentul din baschet? Sugestie: din banii lui jiji, mai umbla putin la coarde(cele vocale mai nebunaticule) ca ne spargi timpanele cu sonorul ala de eunuc!

485809194904413
Costel Tudor  •  13 Iunie 2018, 11:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează