SPORTURI  »  BASCHET  »  LA LAKERS

VIDEO+FOTO Mamba out! Retragere de poveste pentru Kobe Bryant: victorie și 60 de puncte la ultimul meci după 20 de ani în tricoul lui Lakers

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2016 09:49

Kobe Bryant, 37 de ani, s-a retras în această dimineață în cel mai... Kobe mod posibil. Nu îi poți spune altfel unei prestații geniale. Mamba spune adio baschetului cu o victorie în fața lui Utah Jazz, 101-96, și cu 60 de puncte marcate. Da, cele mai multe puncte înscrise de un jucător în acest sezon. Oh, Mamba!

”În primele cinci minute nu m-am putut concentra din cauza emoțiilor”, spunea Kobe la finalul meciului. Nici noi. Părea să fie un meci sec. Nimic interesant până la sfârșit, atunci când urma festivitatea. Dar Mamba rămâne Mamba. C'mon, e omul acuzat toată cariera că e un egoist și un oportunist. Inclusiv după ce a făcut anunțul retragerii anul trecut. ”Obsedat să fie în centrul atenției”, asta a fost una dintre concluzii la vremea aceea.

Ar fi fost și păcat să fie altfel. ”E amuzant că timp de 20 de ani toată lumea îmi cerea să pasez, iar astăzi nimeni n-a mai vrut asta, toți îmi ziceau să arunc”, se amuza Kobe la finalul meciului. Și a avut meciul pe care îl așteptau toți fanii lui LA Lakers. 50 de aruncări încercate și 60 de puncte reușite! Cifre senzaționale, mai ales în fața unei echipe defensive ca Utah. Geniale, dacă ne gândim că jucătorii ca Durant, Curry, Westbrook, Lillard sau James nu au atins în acest sezon pragul de 60. ;)

”Sunt mândru că am fost împreună în anii grei”

Un final de poveste pentru egoistul Kobe. Unul la care mulți sportivi visează, dar pe care puțini reușesc să-l aibă. ”Nu-mi vine să cred cât de repede au trecut 20 de ani. E o nebunie! Să stau aici alături de voi, cu colegii mei în spate, e incredibil. Am crescut ca un fan înrăit al lui Lakers, știam totul despre ei. Să ajung să joc aici timp de 20 de ani, așa ceva nu poți scrie.

Sunt mândru, nu de trofee, ci de anii grei, atunci când am fost împreună. E amuzant că timp de 20 de ani toată lumea îmi cerea să pasez, iar astăzi nimeni n-a mai vrut asta, toți îmi ziceau să arunc. Vă mulțumesc din suflet, vă iubesc! Soției și fetelor vreau să le mulțumesc pentru sprijin. Ce pot să mai spun? Mamba out!”, a fost discursul lui Bryant în fața fanilor lui Lakers.

”Să stau aici 20 de ani și să duc mai departe tradiția, sentimentul acesta e incredibil. Am încercat să nu mă uit la știri, la povești. În primele cinci minute nu m-am putut concentra din cauza emoțiilor. Am dat totul, de aceea pot să plec acum. Am lăsat totul pe teren și sunt mulțumit”
Kobe Bryant

5 titluride campion NBA are în palmares Kobe Bryant

 Doar al 13-lea ales la draft-ul din 1996

Kobe și-a făcut loc, după 20 de ani în tricoul lui Lakers, printre legende. Puțini jucători îl depășesc ca cifre, dar și ca talent. A răsplătit înzecit încrederea pe care au avut-o în el cei din LA. Deși a evoluat toată cariera sa pentru Lakers, Kobe a fost ales la draft de Charlotte Hornets, la îndrumarea celor de la LA, care, în schimbul opțiunii cu numărul 13 l-au oferit pe Vlade Divac, un alt fost jucător genial.

Sigur vă întrebați cine a fost ales primul în acel an. Cine a putut să fie văzut drept cel mai bun dintre puștii dornici să se impună în NBA. E simplu: Allen Iverson, viitorul MVP din 2001! E ok, nici Michael Jordan n-a fost prima opțiune la draft. ;)

Mereu în duel cu Jordan

 De-a lungul carierei, Kobe Bryant a fost comparat cu Michael Jordan. După 20 de ani, discuția rămâne deschisă. În 2014, când a depășit numărul de puncte reușite de MJ de-a lungul carierei, Kobe a scris despre cum a fost ajutat de legenda baschetului american. ”Aveam 12 ani și jucam în Future League. Toată vara nu am reușit să înscriu. Nici măcar un punct, un coș din greșeală, o aruncare norocoasă, nimic. Tatăl și unchiul meu erau legende aici, iar eu îmi făceam de rușine familia!

Mă gândeam să renunț și să mă concentrez pe fotbal. De aici a pornit admirația mea pentru MJ. Am aflat că fusese scos din echipă în liceu și că știa ce înseamnă să te faci de râs și să te simți ca un ratat. Dar s-a folosit de aceste sentimente pentru a deveni mai puternic, nu a renunțat. Am devenit obsedat să demonstrez familiei, dar mai ales mie, că POT FACE ASTA”, scria la vremea respectivă Bryant în The Players Tribune.

”A devenit o obsesie. Așa s-a născut instinctul meu de killer. 24 de ani mai târziu mi-am depășit muza. Și ce drum a fost! Fără el, nu aș fi fost copilul care să revină după acel turneu cu 0 puncte. N-aș fi ajuns să onorez un om care m-a inspirat să depășesc toate obstacolele”
Kobe Bryant

Nu există rivalitate de #MambaDay

Jucătorii din NBA au urmărit și ei cu sufletul la gură ultima reprezentație a lui Kobe Bryant. Poate cea mai spectaculoasă imagine a venit din vestiarul celor de la Phoenix Suns, care au jucat cu LA Clippers, 114-105, în același timp cu partida lui Lakers. Meciul lor s-a terminat mai devreme, așa că jucătorii au fugit la cabine pentru a urmări ultimele minute din cariera lui Kobe. Reacțiile lor sunt superbe.

La fel și celelalte postări de pe twitter. Jucători ca LeBron James, Russell Westbrook sau Pau Gasol au trăit la cote maxime partida. ”Nu sunt cuvinte care pot descrie ultimul meci al lui Kobe”, a scris Gasol. În timp ce colegii săi din NBA se rugau efectiv ca Mamba să ajungă la 50 și mai apoi 60 de puncte!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Aprilie 2016, 12:27

S-a mai retras o legenda, un monument al basketului. Respect Kobe !

tipsy
tipsy  •  14 Aprilie 2016, 12:27

E absolut incredibil ca, atunci cand Kobe face ceva ce vezi o data la 100 de ani, nu gasesti 3-4 oameni carora sa le pese. Important e ce a spus Sumudica sau meme stoica. Pe de alta parte, asta e publicul pe care vi l`ati format, cei care vor sa citeasca baschet doar nu o sa intre la voi. Sper sa continuati cu promovarea acestor articole, nu sa renuntati dupa o saptamana si sa va vaitati ca nu citeste lumea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează