SPORTURI  »  BASCHET  »  CM DE BASCHET

VIDEO+FOTO Spania și Argentina se vor înfrunta în finala Campionatului Mondial de baschet » Veteranul Luis Scola a scris istorie în China

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 16:52

Spania și Argentina se vor înfrunta duminică, de la ora 15:00, în finala Campionatului Mondial de baschet masculin.

Argentina intră în istoria baschetului. „Pumele” au produs o nouă surpriză, după eliminarea sârbilor, și au scos Franța în semifinale, scor 80-66. Sud-americanii devin astfel prima formație din secolul 21 care joacă o finală de turneu mondial fără să aibă componență vreun baschetbalist din NBA.

MVP-ul semifinalei a fost veteranul Luis Scola (39 de ani). Fostulul jucător de la Houston, Phoenix, Indiana, Toronto sau Brooklyn a terminat meciul cu 28 de puncte, 13 recuperări și două pase decisive. Scola mai are în palmares cu naționala Argentinei titlul olimpic din 2004, bronzul de la Olimpiada din 2008 și argintul de la Mondialul din 2002. 

Spania, calificare dramatică

Spania a ajuns în finală după o confruntare cu Australia care a avut nevoie de reprize de prelungirepentru stabilirea deznodământului. Campioana din 2006 s-a impus cu 95-88 (22-21,10-16, 19-18, 20-18, 9-9, 15-8), după un meci în care arbitrajul a fost contestat vehement de australieni și este la a doua finală la CM. Omul meciului pentru Spania a fost Marc Gasol, cu 33 de puncte.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează