SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Good bye Mr Big Shot! » Un fost campion NBA a luat decizia de a se retrage!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 10 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 septembrie 2014 13:09

După o carieră de 17 ani, în care a cîştigat un campionat NBA şi a primit multiple titluri individuale, Chauncey Billups a hotărît să se retragă din activitatea sportivă.

În vîrstă de 37 de ani, Chauncey Billups a devenit un jucător emblematic pentru Detroit Pistons, cu care a cucerit campionatul în 2004, după finala cu Los Angeles Lakers, cîştigată de Pistons în 5 meciuri (4-1). Tot atunci, Billups a fost desemnat MVP-ul (cel mai valoros jucător) finalei.

Billups a fost draftat în 1997 de către cei de la Boston Celtics, însă nu a stat decît un sezon la echipa din Massachusetts, transferîndu-se la Toronto Raptors. Au urmat apoi Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Detroit Pistons, din nou Denver Nuggets, New York Knicks, Los Angeles Clippers şi din nou Detroit Pistons.

Poreclit Mr. Big Shot, Billups a jucat pe postul de point guard (conducător de joc) şi shooting guard (aruncător) şi a totalizat în cariera sa 15.802 puncte, 2.992 de recuperări şi 5.636 de assisturi. Billups a făcut parte şi din echipa Americii care a cîştigat Campionatul Mondial din Turcia, în 2010.

"E timpul! Simt că a venit momentul să mă retrag! Mintea mea şi spiritul mai vor să continue, dorinţa mea este în continuare mare, dar din păcate nu pot să ignor faptul că am fost mai mult accidentat în ultimii trei ani", a declarat Billups pentru YahooSports.

VEZI VIDEO:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează