SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Poveste absolut genială! Cum a fost realizată cea mai cunoscută poză cu Jordan: ”Nu-mi venea să cred! Mi-a făcut semn: «Dă-te mai așa!»” :O

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2016 15:15

Walter Iooss Jr., unul dintre cei mai buni fotografi americani, a povestit în Sports Illustrated cum a realizat cea mai cunoscută imagine cu Michael Jordan.

Aceasta a fost realizată pentru revista americană în 1988, la All Star Game-ul din Chicago, la concursul de slam dunk.

”Un lucru care îmi place cînd trebuie să merg la un eveniment este procesul din spatele imaginilor. Cum o să fac asta, cum trebuie să fie lumina, totul. Îmi place aproape la fel de mult ca momentul în care obțin imaginile. În 1987, am mers la concursul de slam dunk din Seattle. Mi-am aranjat luminile și una dintre problemele pe care le-am sesizat e că în poze nu le puteam vedea fețele jucătorilor. Nu-mi pasă ce spune corpul lui, dacă nu i se vede fața, nu ai o poză bună, e neînsemnată.

În 1988, am mers în Chicago. Michael Jordan era în tribună cu 3 ore înainte de eveniment. M-am dus la el și l-am întrebat: «Nu poți să-mi spui în ce direcție vei sări la coș?». I-am explicat situația, dilema mea. Nu trebuia să fie și a lui, dar el a spus: «Sigur, o să pun un deget pe genunchi și o să-ți arăt direcția în care mă duc». Înainte de ultimul dunk, stăteam chiar sub coș, iar el a căzut în brațele mele. La ultima aruncare mă întorc în același loc. Michael se duce să ia mingea și îmi face semn: «Dă-te mai așa!». Se îndreaptă spre coș și gata poza!”, a povestit Walter Iooss Jr.

6 titluria cîștigat Jordan în NBA cu Chicago (91-93, 96-98)

5 titluri MVPa cîștigat starul american (88, 91-92, 96, 98)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Ianuarie 2016, 18:10
Postat de unico_biancorossi pe 10 Ianuarie 2016, 18:01

din punctul meu de vedere, Air este cel mai mare baschetbalist din istorie si unul dintre sportivii legendari ai Planetei, all time. i-am vazut pe toti 3, am crescut cu ei, ii iubesc pe toti 3, Wilt, Magic si Air.. dar Air One este The Best.

https://www.youtube.com/watch?v=OEz1n9OCE8Y

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Ianuarie 2016, 18:01

din punctul meu de vedere, Air este cel mai mare baschetbalist din istorie si unul dintre sportivii legendari ai Planetei, all time. i-am vazut pe toti 3, am crescut cu ei, ii iubesc pe toti 3, Wilt, Magic si Air.. dar Air One este The Best.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează