SPORTURI  »  BASCHET  »  TRANSFER

Viitoare vedetă? Un junior de la ACS Transilvania Brașov transferat de Partizan Belgrad

Luca Illes și antrenorul Zeljko Bubanja
Luca Illes și antrenorul Zeljko Bubanja

Articol de - Publicat joi, 23 septembrie 2021 20:57 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 21:36

Luca Illes, 14 ani, a intrat în vederile prestigiosului club din Serbia, el fiind convocat deja la naționala sub 16 ani a României

Mutare importantă pentru secția de baschet a clubului de juniori Transilvania Brașov. Gruparea de la poalele Tâmpei a transferat un puști de 14 ani la celebrul club Partizan Belgrad din Serbia. Sub îndrumarea lui Zeljko Bubanja, Luca Illes a câștigat cu Transilvania Brașov o medalie de argint (2021) și una de bronz (2020) în Campionatele Naționale de juniori ale României, fiind deja convocat pentru naționala sub 16 ani a țării noastre.

„Este o mândrie, o mare bucurie”

Una dintre speranțele baschetului românesc la nivel de juniori, Luca Illes a primit nu mai puțin de trei distincții la turneul final al Campionatului Național U14: MVP și component al „primului 5” al competiției. „Este una dintre cele mai importante mișcări la nivelul sportului juvenil din Brașov. Să dai un jucător unui club cum este Partizan Belgrad reprezintă ceva foarte, foarte important. Este o mândrie, dar și o mare bucurie, care confirmă faptul că Transilvania Brașov este unul dintre cele mai importante cluburi de juniori din centrul țării și nu numai, unde se lucrează cu pasiune și profesionalism, iar rezultatele, atât cele ale echipelor, dar și cele date de valoarea individuală a jucătorilor, se văd”, a spus Marius Fetti, manager al ACS Transilvania Brașov. 

„Îi mulțumesc lui Luca pentru că a făcut parte din echipa noastră, îi doresc mult succes mai departe și am convingerea că va ajunge un nume de referință în baschetul profesionist”, a adăugat Fetti.

Viitoare vedetă? Un junior de la ACS Transilvania Brașov transferat de Partizan Belgrad
Luca Illes pregătindu-se de o aruncare liberă

„Luca este primul român transferat de Partizan. Este un băiat cu potențial mare, care a fost remarcat de Zoran Savic, un nume uriaș în baschetul mondial. Îi mulțumim lui Zoran, Luca este pe mâini bune acolo și avem încredere că vom auzi numai lucruri bune despre el”, a punctat și Zeljko Bubanja, antrenor la secția de baschet a ACS Transilvania, cel care l-a transferat la Brașov pe Luca, acesta fiind originar din Timișoara.

Speră să ajungă un mare jucător

Luca Illes visează să ajungă în baschetul profesionist și spune că deja s-a adaptat în Serbia. „N-a fost prea greu, am colegi foarte buni, iar atât ei cât și toți cei care au grijă de noi aici fac să nu ne lipsească nimic. A fost o perioadă foarte frumoasă la Transilvania, toată lumea m-a primit bine și m-am simțit ca acasă. Am făcut acum un nou pas și sper că voi ajunge un jucător mare”, a precizat tânărul Luca Illes.

Citește și alte știri din sporturi

România, înapoi în Grupa Mondială » ITF a luat o decizie fără precedent!

Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, după 49 de ani! Motivul invocat de tenismen: „Aşa i-au făcut şi lui Messi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează