SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Virgil Stănescu, ales în funcţia de vicepreşedinte al FR Baschet

Articol de GSP - Publicat luni, 02 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 decembrie 2013 21:19

Virgil Stănescu, preşedintele şi jucătorul Steaua CSM EximBank, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baschet, în cadrul Adunării Generale care a avut loc astăzi.

Stănescu a fost ales în funcţie după două tururi de scrutin, învingîndu-l în al doilea tur pe Mircea Cristescu, managerul celor de la U-Mobitelco Cluj, cu 91 voturi la 88 voturi.

În primul tur, Stănescu a primit 91 de voturi, în timp ce Cristescu a avut 78. Cel de-al doilea post de vicepreşedinte va fi ocupat de Alina Moanţă, antrenor federal, care a obţinut 158 de voturi încă din primul tur de scrutin.

Pentru a fi ales în funcţie din prima, un candidat avea nevoie de 50 la sută, plus unul dintre sufragiile celor 202 membri prezenţi la Adunarea Generală.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet este Horia Păun, care a ocupat până în prezent funcţia de manager general al forului.

Fost jucător al echipei Steaua în anii ’90,  Păun a primit 176 de voturi. Ceilalţi doi contracandidaţi, legendele Stelei Anton Netoliţchi şi Petre Brănişteanu au primit 16, respectiv nouă voturi, în timp ce unul dintre voturile pentru funcţia de preşedinte a fost anulat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close