SPORTURI  »  BOX  »  WBC

A pierdut centura » Viorel Simion a fost învins la puncte de Lee Selby

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 14 iulie 2013 21:29

Viorel Simion a fost bătut la puncte de britanicul Lee Selby, fiind prima înfrîngere a românului la profesionism.

Viorel Simion şi-a pus în joc, pentru a patra oară, centura de campion WBC Internaţional la categoria pană şi de data aceasta a pierdut-o.

Pugilistul român a fost învins de Lee Selby sîmbătă noapte, într-un meci din cadrul galei profesioniste desfăşurate pe stadionul Craven Park din Hull (Marea Britanie).

Galezul a fost declarat învingător după disputarea celor 12 reprize, prin decizie unanimă, scorul oficial al meciului fiind 118-110, 116-112 şi 115-113.

Pentru Simion, în vîrstă de 31 de ani, este prima înfrîngere din carieră de cînd a trecut la profesionist. Cel supranumit "Bombardierul" cîştigase pînă acum toate cele 16 meciuri disputate la profesionism, 7 din acestea prin KO. Selby (26 ani) are acum 16 victorii şi un eşec la profesionişti.

Românul era campion mondial la categoria pană din 2011, cînd a cîştigat titlul după o victorie în faţa lui Jun Talape (Filipine).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
danieliorga2000
danieliorga2000  •  25 Iulie 2013, 15:28
Postat de str4427 pe 17 Iulie 2013, 11:43

frate tu vorbeste de amanunte ca taxele dar nu stii ce inseamna junior..de exemplu Guillermo Rigondeaux si Nonito Donaire sunt cei mai tari la categoria "Jr. Featherweight"..dar ei sunt campioni mondiali(ma rog Donaire nu mai este dar oricum a fost pt ca a mancat bataie de la Rigondeaux)..cu toate ca numele categoriei lor incepe cu "junior"..asta nu inseamna decat ca ei sunt mai usori ca cei de la featherweight..nu ca sunt mai prosti ca aia..adica ei juniori si aia seniori

Cum sa detina centura international un campion mondial!? Asta arata cat esti de documentat......odata cucerita centura mondiala esti obligat sa renunti la cea intermediara !

danieliorga2000
danieliorga2000  •  25 Iulie 2013, 15:24
Postat de str4427 pe 17 Iulie 2013, 11:37

esti fraier rau..daca nu te pricepi..de ce dracului te dai desteptu si faci pr arogantul????junior vine de la "semi"..junior-featherweight = semi pana(traducerea in romana)...defapt..tu esti si rauvoitor..cred..pt ca el nici macar nu e la categoria "junior-featherweight"..este la "featherweight"..ca se si chema centura lui "WBC International featherweight title"..daca era "junior"..nu inseamna ca el era la juniori..asta e traducerea americanilor pt "semi"..

Junior nu vine de la semi- ,meciul (pe care l-am vazut pe eurosport) este categoria pana...verifica pe wikipedia ... au scos juniorul din titlu , dar asa se chema centura respectiva atunci. Eu unul am facut comentariile fiind foarte documentat si urmarind talkshowri intre oameni de sport din statele unite despre cauza aparitiei acestor centuri intermediare.Tu pe ce te bazezi cand comentezi.Ai citit macar ce am spus eu in comentarii?

cfrclujole
cfrclujole  •  18 Iulie 2013, 12:04

Meciul a fost destul de echilibrat iar decizia putea fi luata in favoarea oricaruia dintre cei doi. Daca eram la K1 probabil se mai acorda inca o repriza pentru departajare.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close