SPORTURI  »  BOX  »  JO 2016

A rămas Juratoni! Răzvan Andreiana nu a reușit să treacă de primul tur la turneul preolimpic din Baku

Învingător la puncte, colțul roșu, Bogdan Juratoni // FOTO Facebook
Învingător la puncte, colțul roșu, Bogdan Juratoni // FOTO Facebook

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

La turneul preolimpic de la Baku, doar Bogdan Juratoni a trecut de primul tur. Nu și Răzvan Andreiana.

România are până acum un singur boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. E vorba de greul Mihai Nistor, campionul mondial APB.

În primul turneu preolimpic de la Samsun (Turcia), nici unul dintre cei 11 pugiliști care au făcut deplasarea nu a obținut viza pentru Rio. Apoi fetele nu au făcut nimic la Campionatele Mondiale de la Astana (Kazahstan), la cele trei categorii olimpice.

Ultimul turneu de calificare a început sâmbătă, la Baku (Azerbaidjan). Doi români au fost înscriși în competiție: Răzvan Andreiana (56 kg) și Bogdan Juratoni (75 kg). Cei doi au boxat ieri, dar doar Juratoni a rămas în competiție.

Pugilistul care a participat și la Olimpiada de la Londra, în 2012, a trecut la puncte, decizie 3-0, de chilianul Joseph Cherkashyn.

Bogdan mai are nevoie de două victorii pentru a obține biletul pentru turneul olimpic. În turul doi el va avea un adversar foarte puternic, Raul Sánchez Marte din Republica Dominicană.

Andreiana a pierdut clar, 0-3, jocul cu danezul Frederik Jensen.

Participare selectă

Între 6 și 9 iulie, la Iași, se va disputa Centura de Aur, legendarul turneu care a ajuns la ediția a 41-a. Și-au anunțat participarea peste 120 de pugiliști din 16 țări. Atracția competiției va fi categoria grea, acolo unde se vor înfrunta nu mai puțin de patru calificați la Jocurile Olimpice de la Rio.

În primul rând va fi Mihai Nistor, apoi campionul european și campionul mondial WSB, croatul Filip Hrgovici, neamțul Erik Pfeifer, cel pe care Nistor l-a învins în meciul pentru titlul APB, dar și englezul Joe Joyce, campionul de la Jocurile Europene de la Baku, de anul trecut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează