SPORTURI  »  BOX  »  AIBA

AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box!

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 04 octombrie 2012 15:53

În ciuda faptul că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a anunţat în urmă cu cîteva zile că AIBA (Asociaţia Internaţională de Box) a acordat o prelungire a termenului pentru alegerile din Federaţia Română de Box, forul internaţional nu s-a ţinut de cuvînt şi a dezafiliat astăzi federaţia

Termenul limită acordat de către AIBA Federaţiei Române de Box pentru alegerea unui noi preşedinte a expirat pe 30 septembrie. Pentru a evita dezafilierea, Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a luat legătura telefonic cu secretarul general al AIBA, vicepreşedintele Jianping Chang.

"Pentru a nu asista la distrugerea boxului românesc, am cerut AIBA clemenţă pînă la la Campionatele Mondiale de tineret, din Armenia, care vor debuta pe 25 noiembrie. Federaţia română se va putea încadra în cele 45 de zile prevăzute în statut pentru convocarea de alegeri", a declarat şefa sportului românesc. Însă AIBA nu s-a ţinut de cuvînt şi FRB a fost dezafiliată azi!

ALEGERI CU BUCLUC
Miercurea trecută, BF al FRB a decis convocarea Adunării Generale pe 30 septembrie pentru alegerea unui nou preşedinte. Două zile mai tîrziu, scrutinul a fost anulat ca urmare a unei informări venite de la AIBA prin care atrăgea atenţia că alegerile sînt nestatutare, nefiind respectat termenul de 45 de zile, şi prin urmare nu vor trimite nici un observator. În cele două zile au apucat să-şi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al FRB trei persoane: fostul pugilist Marian Simion, antrenorul Titi Tudor şi vicepreşedintele Fănel Trandafir.

NU E PRIMA OARĂ
FRB a mai fost dezafiliată de AIBA şi în trecut. Pe 6 septembrie 2011, în urma unui conflict între AIBA şi Rudel Obreja, preşedintele de atunci al FRB, forul naţional a fost dezafiliat.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
vladutz13
vladutz13  •  05 Octombrie 2012, 00:48
Postat de eagleye pe 04 Octombrie 2012, 15:33

si eu sunt de aceeasi parere. Dar sper ca nu vorbesti de boxul amator la nivel national doar.Eu ma gandeam la nivel mondial.

Bineinteles ca la nivel mondial :) ... ca doar nu doar de la noi vine problema.

eagleye
eagleye  •  04 Octombrie 2012, 15:33
Postat de vladutz13 pe 04 Octombrie 2012, 14:08

Boxul amator este un sport care ar trebui complet radiat!! Coruptia este atat de mare, incat nu mai exista meciuri cinstite. Asa cum de exemplu sumo-ul a fost oprit in Japonia din cauza coruptiei, la fel trebuie facut si cu boxul!!!

si eu sunt de aceeasi parere. Dar sper ca nu vorbesti de boxul amator la nivel national doar.Eu ma gandeam la nivel mondial.

cordos_eu
cordos_eu  •  04 Octombrie 2012, 15:20

tarile mai sarace, adica 90% chiar din lumea aceasta civilizata, ar trebui sa fie implicate in turnee de box profesionist organizate de boxul profesionist. si asa ar apare mai multe cluburi de profesionisi. initiativa trebuie sa vina de la boxul profesionist ca altfel nu ar avea unde sa boxeze boxeurii profesionisti. cum e acum, daca nu se organizeaza gale pe cont propriu, nu exista turnee la profesionisti unde se poate boxa..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează