SPORTURI  »  BOX  »  

ANTHONY JOSHUA VS. ANDY RUIZ // Pe urmele lui Ali! Joshua câștigă revanșa cu Ruiz și își recuperează cele patru titluri mondiale

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 08:47

Anthony Joshua, 30 de ani, și-a recuperat titlurile WBA, IBF, WBO și IBO la categoria grea, după ce s-a impus în revanșa cu Andy Ruiz Jr., 30 de ani.

Ruiz a șocat lumea în iunie, la Madison Square Garden, când l-a spulberat pe Joshua, neînvins până atunci la profesioniști, prin TKO în runda a șaptea. 

Revanșa a avut loc sâmbătă, la Diriyah, în Arabia Saudită, unde Joshua l-a neutralizat pe Ruiz și s-a impus la puncte. Doi arbitri au văzut o victorie cu 118-110, în timp ce al treilea a i-a acordat doar o rundă lui Ruiz, 119-109.

Joshua a devenit doar al patrulea pugilist în 127 de ani care se impune în revanșa pentru recâștigarea titlului mondial. Au mai reușit Floyd Patterson, Muhammad Ali și Lennox Lewis.

„Știu că fanii mei vor să vadă cu îmi fac KO adversarii și pot să fac asta, dar uneori, împotriva unor anumiți boxeri, trebuie să te bați inteligent. Am înțeles ce calități are Andy și trebuia să îl «decapitez» într-un mod diferit”, a explicat Joshua.

De partea cealaltă, Ruiz a recunoscut că a greșit tactica: „Nu m-am pregătit cum trebuia. Cele trei luni de petreceri m-au costat. Trebuia să mă antrenez mai mult. M-am îngrășat și n-am mai putut să lovesc cum am vrut. N-am scuze. L-am rănit de câteva ori, dar n-am avut ce să-i fac. Dacă va mai avea loc un al treilea meci, atunci să fiți siguri că o să apar în forma vieții mele”.

85 de milioane de dolaria încasat Joshua pentru acest meci, în timp ce Ruiz s-a mulțumit cu 15 milioane

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  08 Decembrie 2019, 12:53
Postat de nestramutat pe 08 Decembrie 2019, 12:11

Boxul, sport pentru grobieni!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nestramutat
nestramutat  •  08 Decembrie 2019, 12:11

Boxul, sport pentru grobieni!

100000583129623
Stefan Constantin  •  08 Decembrie 2019, 10:43

Meci slab făcut de AJ,nu îl văd bine pe viitor...mexicanul intra la bătaie,englezul lovea și fugea...ăsta e box?Părerea mea e ca englezul a avut teamă de pumnii adversarului...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează