BOX

ANTHONY JOSHUA VS. ANDY RUIZ // Pe urmele lui Ali! Joshua câștigă revanșa cu Ruiz și își recuperează cele patru titluri mondiale

Duminica, 08 Decembrie 2019, 08:47

Anthony Joshua, 30 de ani, și-a recuperat titlurile WBA, IBF, WBO și IBO la categoria grea, după ce s-a impus în revanșa cu Andy Ruiz Jr., 30 de ani.

Ruiz a șocat lumea în iunie, la Madison Square Garden, când l-a spulberat pe Joshua, neînvins până atunci la profesioniști, prin TKO în runda a șaptea. 

Revanșa a avut loc sâmbătă, la Diriyah, în Arabia Saudită, unde Joshua l-a neutralizat pe Ruiz și s-a impus la puncte. Doi arbitri au văzut o victorie cu 118-110, în timp ce al treilea a i-a acordat doar o rundă lui Ruiz, 119-109.

Joshua a devenit doar al patrulea pugilist în 127 de ani care se impune în revanșa pentru recâștigarea titlului mondial. Au mai reușit Floyd Patterson, Muhammad Ali și Lennox Lewis.

„Știu că fanii mei vor să vadă cu îmi fac KO adversarii și pot să fac asta, dar uneori, împotriva unor anumiți boxeri, trebuie să te bați inteligent. Am înțeles ce calități are Andy și trebuia să îl «decapitez» într-un mod diferit”, a explicat Joshua.

De partea cealaltă, Ruiz a recunoscut că a greșit tactica: „Nu m-am pregătit cum trebuia. Cele trei luni de petreceri m-au costat. Trebuia să mă antrenez mai mult. M-am îngrășat și n-am mai putut să lovesc cum am vrut. N-am scuze. L-am rănit de câteva ori, dar n-am avut ce să-i fac. Dacă va mai avea loc un al treilea meci, atunci să fiți siguri că o să apar în forma vieții mele”.

85 de milioane de dolaria încasat Joshua pentru acest meci, în timp ce Ruiz s-a mulțumit cu 15 milioane“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (9)

5abie.spintecatoru  •  08 Decembrie 2019, 12:53
Postat de nestramutat pe 08 Decembrie 2019, 12:11

Boxul, sport pentru grobieni!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nestramutat  •  08 Decembrie 2019, 12:11

Boxul, sport pentru grobieni!

Stefan Constantin  •  08 Decembrie 2019, 10:43

Meci slab făcut de AJ,nu îl văd bine pe viitor...mexicanul intra la bătaie,englezul lovea și fugea...ăsta e box?Părerea mea e ca englezul a avut teamă de pumnii adversarului...

Vezi toate comentariile (9)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1