SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE U22

Au ajuns la medalii » Avem doi boxeri în semifinalele Campionatelor Europene U22

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 00:00

Robert Jitaru și Paul Arădoaie s-au calificat ieri în semifinalele turneului de la Brăila, având asigurate medaliile de bronz.

Din cei trei români care au urcat ieri în ring în "sferturile" de finală ale Campionatelor Europene sub 22 de ani, de la Brăila, doi s-au calificat în semifinale. Doar Daniel Costea (64 kg) a coborât ringul învins, cu lacrimi în ochi.

Dublu medaliat cu bronz la Europenele de tineret, Robert Jitaru și-a demonstrat clar superioritatea în fața albanezului Zeneli Krenar. Pugilistul legitimat la Steaua nu i-a dat nici o șansă lui Krenar, care la final a recunoscut succesul adversarului.

"A fost o victorie destul de ușoară. Mă simt mândru și foarte bucuros că munca mea nu a fost în zadar. E o competiție mare și faptul că boxez acasă îmi dă și mai multă putere", a declarat Jitaru.

Salvat de repriza a treia

Al treilea român din "sferturi", dinamovistul Paul Arădoaie, a avut în față un pugilist mult mai combatant. Polonezul Mateusz Goinski a dominat primele două reprize, dar nu a trimis lovituri clare.

Arădoaie și-a revenit la timp, în ultima repriză. Și-a țintit cât mai bine adversarul, iar polonezul a fost numărat de arbitrul de ring. La final, în uralele publicului, decizia a venit ca o izbăvire: învingător la puncte, Paul Arădoaie.

Galele pe TVR HD

Galele semifinale de la Europenele sub 22 de ani, de la Brăila, vor fi transmise azi, de la ora 12, și de la ora 17:00, în direct pe TVR HD. România are doi pugiliști care și-au asigurat medaliile de bronz. Robert Jitaru va boxa împotriva slovacului Viliam Tanko, în prima gală, în timp ce Paul Arădoaie, în gala a doua, îl va avea ca oponent pe ucraineanul Stepen Hrekul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  20 Martie 2017, 13:42

*** aradoaie!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează