BOX  ·  FRB

Au datorii la stat! » FR Box nu a primit încă finanţare de la stat pentru 2015

Articol de - Publicat vineri, 13 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 20:59

Preşedintele Leonard Doroftei a prezentat MTS eşalonarea plăţilor către ANAF, iar primii bani ar putea intra în contul federal la începutul lunii aprilie.

O federaţie naţională sportivă nu a primit pînă în acest moment nici un leu de la bugetul statului pentru 2015. Este vorba de FR Box.

"Toate federaţiile au obligaţia să depună pînă pe 31 ianuarie certificatul fiscal, prin care ministerul ia notă dacă au sau nu datorii la stat. În funcţie de situaţie, acestea pot primi sau nu finanţare pentru anul în curs. Federaţia de box avea de plătit Fiscului suma de 44.000 de lei reprezentînd impozite pe salarii", a declarat Carmen Tocală, secretar de stat pe sport.

Pentru a intra în legalitate, conducerea FRB a prezentat conducerii MTS o eşalonare a datoriilor către stat. "De curînd au plătit 30.000 de lei, iar noi am decis să deschidem finanţarea către box peste două săptămîni", a precizat demnitarul.

Sportivii "trimişi" la cluburi
Preşedintele Doroftei recunoaşte că federaţia s-a descurcat greu în perioada asta. "Am fost nevoiţi să trimitem sportivii din loturi să se antreneze la cluburi", a declarat Doroftei.

Şeful FRB spune că a cerut şi un audit la federaţie să vadă cum s-a ajuns în situaţia aceasta. "Săptămîna viitoare se va termina controlul şi apoi ştim exact ce avem de făcut", a adăugat Doroftei.

Acesta spune însă că sportivii vor rămîne în pregătire la cluburi, chiar şi după ce federaţia va primi bani de la MTS. "Mai bine folosim banii să-i trimitem la turnee în străinătate ca să aibă meciuri mai multe", a încheiat şeful FRB.Violeta Alexandru a mers în control fără să anunțe la o instituție. Surpriză totală, nimeni nu era la birou
Libertatea
Comentarii (1)
ottobraun  •  14 Martie 2015, 09:10

ANAF in loc sa ia banii de la Voiculescu de la Becalii ia banii sportului

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1