SPORTURI  »  BOX  »  PERFORMANȚĂ

Aur din sărăcie » Cosmin Gîrleanu a cîștigat titlul mondial la categoria 46 de kilograme

Cosmin Gîrleanu e la 16 ani o mare speranţă a boxului românesc // Foto: Colectie personală
Cosmin Gîrleanu e la 16 ani o mare speranţă a boxului românesc // Foto: Colectie personală

Articol de - Publicat duminica, 13 septembrie 2015 00:00

Cosmin Gîrleanu a cîştigat ieri, la Mondialul de la Sankt Petersburg, titlul mondial la 46 de kilograme, într-o federaţie care de două luni nu mai primeşte finanţare de la Minister, avînd conturile blocate de ANAF.

În ultimii zece ani România nu a mai avut nici un campion mondial de box. Ieri, a spart gheaţa la Campionatele Mondiale de juniori de la Sankt Petersburg. Cosmin Gîrleanu, categoria 46 de kilogame, a cîştigat medalia de aur după ce l-a învins în finală pe americanul Jesse Rodriguez. A fost o decizie la puncte, în unanimitate, dată de cei trei arbitri: 29-28, 30-27, 30-27.

Gîrleanu e legitimat la CS Hunedoara şi este antrenat de maestrul Ilie Captari. În drumul său pînă la aurul mondial, pugilistul i-a mai învins pe Barun Shagolshem (India), Maxim Galinicev (Ucraina) şi în semifinale, cel mai greu meci al românului, pe kazahul Aibek Dossanev, decizie 2-1.

Puştiul de 16 ani nu e la prima ispravă din carieră, el fiind şi vicecampion continental, anul acesta. România a mai luat o medalie la campionatele lumii de la Sankt-Petersburg, Alberto Biro (categoria 75 kg) cucerind  bronzul.

Medalie la CM, FR Box fără buget

Preşedintele FR Box, Leonard Doroftei, e foarte mîndru de performanţa sportivului de la Hunedoara. "Uite că, în sărăcia noastră, am adus aurul mondial. Nu avem bani, dar am spus întotdeauna că avem sportivi de valoare şi oameni inimoşi, care dacă sînt lăsaţi să lucreze, o fac cu mult suflet", a declarat Doroftei.

Din cauza unor restanţe la Fisc a FRB, MTS a întrerupt în această vară finanţarea boxului românesc. Ca urmare, lotul de juniori al României a ajuns în Rusia pe banii lui Mihai Lauruc, membru în Biroul Federal, vicepreşedintele FRB şi preşedintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici, cel care l-a sprijinit în trecut, financiar, şi pe Lucian Bute.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează