SPORTURI  »  BOX  »  EUROPENELE UNDER 23

Avem șanse la medalii » Trei români în ”sferturi” la Europenele de box de la Brăila!

Foto: Lucian Crestez
Foto: Lucian Crestez

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2017 00:10

Din cei 10 pugiliști care au luat startul la Campionatele Europene de box sub 23 de ani de la Brăila, România a rămas în competiție cu trei.

Cea mai mare promisiune la o medalie, Robert Jitaru (categoria 56 kg), dublu medaliat cu bronz la CE de tineret, ”tricolorul” și-a luat rolul în serios în meciul din optimile de finală cotra georgianului Artyush Gomstsyian.

Jitaru nu a luptat deloc cu prudență, a atacat din start și și-a ținut adversarul în corzi, nelăsându-l deloc să ”respire”.

Repriza a doua a fost cea mai bună pentru Robert care a ridicat publicul în picioare după loviturile sale clare, care și-au atins ținta. Victoria românului, la final, a fost indubitabilă, toți cei 5 arbitri dându-l clar învingător după cele trei reprize.

Robert va boxa duminică pentru un loc pe podium cu albanezul Zeneli Krener, un pugilist, la primă vedere, sub valoarea georgianului.

”Robert a boxat în stilul său caracteristic, inteligent, echilibrat. Experiența îi permite să facă artificii tehnice într-un meci la asemenea nivel. Are încredere în forțele proprii și s-a înscris la cucerirea unei medalii. Sperăm să fie de aur”, a declarat Valentin Vrânceanu, antrenorul coordonator al României.

La categoria 81 kg, dinamovistul Paul Arădoaie a urcat și el în sferturile de finală după ce a trecut vineri seara de olandezul Artjom Kasparian, un pugilist cu origini armene

. A fost un meci în care românul a dominat clar primele reprize, dar pe final a suferit fizic și asta putea să-l coste. Până la urmă a fost o decizie de 4-1 pentru ”tricolor”, care se pregătește duminică de meciul decisiv pentru accederea în semifinale.

”Voi boxa cu inima pentru România”

Dacă toată lumea se aștepta la un parcurs bun al lui Arădoaie și Jitaru, surpriza plăcută a venit de la Daniel Costea, la categoria 64 kg. ”Tricolorul” a acces vineri în ”sferturi” după ce a trecut fără emoții de polonezul Lukasz Niemczyk, decizie unanimă, 5-0. ”Sunt mândru că sunt român. Voi boxa în continuare cu inima”, a declarat imediat după meci Costea.

Un pugilist pe care nu-l ajută talia, Costea e întotdeauna peste adversar, având o determinare și o ambiție ieșite din comun. Poate ajunge la medalii, deși în competiție au rămas acum cei mai buni pugiliști.

”Victorie frumoasă a llui Costea. A boxat cu inima și cu mintea. Sper să o facă la fel în continuare”, a punctat Vali Vrânceanu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează