SPORTURI  »  BOX  »  VICTORIE

Bernard Hopkins a devenit cel mai în vîrstă campion mondial din istorie

Bernard Hopkins
Bernard Hopkins

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 22 mai 2011 12:01

Americanul Bernard Hopkins a devenit, la 46 de ani şi 126 de zile, cel mai în vîrstă campion mondial din istoria boxului, după ce l-a învins la puncte, prin decizie unanimă a arbitrilor judecători, pe canadianul Jean Pascal, în vîrstă de 28 de ani, la categoria semigrea, versiunea WBC, anunţă mediafax.

Hopkins l-a depăşit pe George Foreman, care avea 45 de ani şi 299 zile cînd a devenit campion IBF al greilor, dominîndu-l pe Michael Moorer, la 5 noiembroe 1994, la Las Vegas.

În faţa a 17.750 de spectatori, la Centre Bell din Montreal, americanul a înregistrat, contra lui Pascal, care îşi apăra titlul a cincea oară, a 52-a victorie din carieră (32 înainte de limită). Pentru canadian a fost doua înfrîngere în 29 de meciuri.

Acest meci a fost o repetare a unei lupte din decembrie, de la Quebec, care a fost remiză şi care i-a permis canadianului să-şi păstreze titlul. WBC a decis un al doilea meci la cîteva zile din cauza rezultatului controversat.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează