SPORTURI  »  BOX  »  LUPTĂ PENTRU TITLUL MONDIAL WBC, 15 OCTOMBRIE

Bernard Hopkins îşi pune în joc titlul mondial WBC în faţa lui Chad Dawson

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 11 august 2011 15:40

Bernard Hopkins, cel mai în vîrstă campion mondial la box, îşi va pune în joc centura WBC la categoria semigrea în faţa compatriotului Chad Dawson. Hopkins care are 46 de ani este cu 17 ani mai în vîrstă decît viitorul său adversar cu care va boxa pe 15 octombrie, la Los Angeles.

Nu vreau să mă odihnesc. Nu la 46 de ani”, a declarat americanul care în luna mai şi-a apărat cu succes titlul mondial WBC în faţa lui Jean Pascal şi astfel i-a doborît recordul lui George Foreman, pugilistul care era cel mai vîrstnic campion mondial.

Nu văd cum poate să mă învingă. Este visul meu să urc în ring şi să-l detronez pe Hopkins. Sînt mai rapid, mai puternic şi mai tînăr”, a replicat Dawson în cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o la New york.

Răspunsul lui Hopkins nu a întîrziat să apară: ”Dacă crede că mă va învinge doar pentru că este mai tînăr, deja a pierdut”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
roly_mtl
roly_mtl  •  11 August 2011, 19:45

@bdgeorge Meciul Dawson contra lui Pascal s-a oprit cand i-a dat Pascal un cap in arcada, iar nu s-a considerat intentionat si asta a reusit sa-si pastreze centura. La fel si in primul meci contra lui Hopkins in decembrie, unde Hopkins a fost furat la scor si s-a dat meci egal... Pascal e un figurant...Tot respectu pentru B-Hop la varsta lui este un boxer extraordinar si spunea dupa meci ca ar vrea sa boxezein viitor cu Bute. Dawson va pierde pentru ca e prea relaxat inaintea meciului si batranu' o sa i joace in cap lui exact cum a facut cu Pascal (facea flotari in pauza dintre a 6-a si a 7-a runda :)). Si Bute s-ar bate cu altii mai tari din categoria lui, dar nu prea e nimeni disponibil..

bdgeorge
bdgeorge  •  11 August 2011, 19:22

super meci Chad are o singura infrangere in cariera tocmai la Pascal , caruia Bernard Hopkins ia luat centura...( si mai "specialistilor" de la GSP in mai Bernard Hopkins ia luat centura lui Pascal nu a aparat-o..la vremea aia Pascal era campionul mondial) cine stie poate se uita si Bute sa vada si el un meci de box adevarat..Toata stima pt Hopkins ,The Executioner cum este numit este un tip extraordinar cu o viata exemplara..daca Tyson avea mintea lui azi era probabil printre cei mai bogati americani si mai si boxa din cand in cand..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează