SPORTURI  »  BOX  »  VERDICT

A dovedit că suplimentul era contaminat și a scăpat de suspendare! Anunț oficial: „Deprimant, ca în «Ziua Cârtiței»! Sunt foarte nervos”

Pugilistul Dillan Whyte a scăpat de suspendare // foto: Guliver/gettyimages
Pugilistul Dillan Whyte a scăpat de suspendare // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 15:47 / Actualizat marti, 05 martie 2024 16:17

Pugilistul Dillan Whyte (35 de ani) poate lupta din nou, după ce a dovedit că testul doping pozitiv din vara lui 2023 a fost cauzat de un supliment alimentar contaminat.

În vara lui 2023, pe 12 august, Dillan Whyte urma să lupte cu Anthony Joshua în Londra, pe arena O2. Cu o săptămână înaintea luptei, organizatorul a anunțat că un test doping pozitiv al lui Whyte a dus la anularea încleștării.

„Edi e foarte supărat și afectat” » Planul lui Iordănescu pentru a ajuta un internațional cu probleme: merge să deblocheze situația!
România
„Edi e foarte supărat și afectat” » Planul lui Iordănescu pentru a ajuta un internațional cu probleme: merge să deblocheze situația!

„Asociația Voluntară Antidoping a informat că Dillan Whyte a fost depistat cu rezultate analitice nefavorabile în urma unui protocol antidoping aleatoriu”, se arăta în comunicat.

La 7 luni distanță, Whyte a fost declarat liber să concureze din nou, după ce a dovedit că un supliment alimentar contaminat a fost de vină pentru testul doping pozitiv.

Dillan Whyte a dovedit că suplimentul era contaminat și a scăpat de suspendare!

Potrivit Sky Sports, expertul care a efectuat ancheta a concluzionat că „domnul Whyte a fost victima unui supliment contaminat care nu a menționat substanța dopantă printre ingrediente. El nu a ingerat substanța dopantă intenționat”.

„Mi-a fost foarte greu, pentru că știam că sunt nevinovat, dar nu puteam vorbi, nu puteam spune nimic. Trebuie să fii profesionist, să ai încredere în proces, în avocați și oamenii din jurul tău. A fost greu, dar vremurile grele fac bărbații puternici.

În primul rând, sunt ușurat, dar normal că sunt și nervos, pentru că tot ce s-a întâmplat m-a costat mult. Cel mai important lucru este că am pierdut șansa de a-l învinge pe AJ (n.r. - Anthony Joshua).

Sunt nervos și dezamăgit și pentru că oamenii din fenomen nu-ți oferă șansa să demonstrezi că lucrurile stau cum zici. Toți se grăbesc să spună «Da, da, da», în loc să le ofere oamenilor o șansă”, a reacționat Whyte pentru sursa citată.

A dovedit că suplimentul era contaminat și a scăpat de suspendare! Anunț oficial: „Deprimant, ca în «Ziua Cârtiței»! Sunt foarte nervos”
Dillan Whyte // foto: Guliver/gettyimages

Dillan Whyte: „Deprimant, ca în «Ziua Cârtiței»”

El a mai dezvăluit că „a fost deprimant, am avut inima frântă, având în vedere că am fost nevinovat. Am cheltuit foarte mulți bani, am pierdut mult timp, nu am dormit gândindu-mă la toate astea constant. Ce am făcut? Unde am mâncat? Unde am mers? Am fost în Portugalia, America, Marea Britanie, peste tot”.

„Încercam să reunesc toate elementele și să analizez totul iar și iar, și iar. Ce am mâncat și a fost anormal? Ce am băut? Unde am mers? Eram ca în «Ziua Cârtiței». Încercam să pun totul laolaltă, dar nu-mi ieșea nimic.

Au testat peste 45 dintre lucrurile pe care le-am folosit în tabăra de antrenament. Suplimente, pasta de dinți, șamponul, deodorantul, totul. Sunt o persoană care ține la intimitatea ei, dar a trebuit să mă deschid cu totul anchetei”, a completat Whyte.

Similaritățile cu cazul Simonei Halep

Este o situație similară cu cea în care se regăsește Simona Halep. Jucătoarea de tenis din România pune testul pozitiv la roxadustat din august 2022 pe seama unui supliment contaminat, o pudră de colagen furnizată de o firmă de suplimente din Canada. Halep este momentan suspendată și așteaptă hotărârea TAS, după ce a făcut apel la decizia pe fond.

Whyte a dat în judecată compania americană care a produs suplimentul contaminat, așa cum a procedat și Simona Halep: „Am pierdut mulți bani și vrem daune pentru toți banii pe care i-am pierdut”.

VIDEO. Declarațiile Simonei Halep după audierile la TAS

Mai multe știri din sporturi:

Prima acțiune a lui George Buricea în postura de selecționer » A convocat șapte handbaliști de la CSM Constanța, echipă pe care o antrenează
ECHIPA NAȚIONALĂ
Prima acțiune a lui George Buricea în postura de selecționer » A convocat șapte handbaliști de la CSM Constanța, echipă pe care o antrenează
Omul numărul 1 din sporturile cu motor este INVESTIGAT » Acuzat că a influențat rezultatul cursei de Formula 1
ACUZAȚII
Omul numărul 1 din sporturile cu motor este INVESTIGAT » Acuzat că a influențat rezultatul cursei de Formula 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
wheelwright
wheelwright  •  05 Martie 2024, 16:34

Suplimentele astea exista in farmacii pentru orice om, produse de firmele din BigFarma, la preturi chiar mai mici, si intotdeauana ce scrie pe eticheta e ceea ce ingerezi. Dar e interesant, cum fosti sportivi, fac niste suplimente in niste garaje (ca si firma ce i-a produs suplimentul Simonei), si pe care, normal nu scriu tot ce contin si le vand doar sportivilor, nu si in farmacii, la preturi peste BigFarma, desi ei sunt "no name". De ce oare? Cred ca e simplu ca buna ziua, aia produc suplimente care sa ajute mai mult decat trebuie sportivii, iar sportivii care le consuma se dopeaza intentionat (daca isi dau seama ce iau) sau neintentionat (cand doar cineva in echipa, care stie ce le da, le ofera asta). Simona, fata de ce facea inainte, cand lua doar medicamente si suplimente verificate cu o doctorita antidoping din Romania si nu uita niciodata sa le declare inainte de turnee, dintr-odata, a luat ceva facut intr-un garaj din Toronto, mult mai scump, ceva care a uitat sa declare inainte de turneu. Degeaba incercati sa o dregeti, si voi si toti sportivii astia care se tot declara victime, cand e evident unde e vina.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  05 Martie 2024, 16:11

#freesimona

Vezi toate comentariile (2)
Comentează