SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Bute, înaintea partidei cu Mendy: "Aştept acest meci din 2007!"

Meciul dintre Bute şi Mendy va avea loc pe 9 iulie de la ora 23.00
Meciul dintre Bute şi Mendy va avea loc pe 9 iulie de la ora 23.00

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 21:05

Lucian Bute a declarat că din momentul în care a devenit campion mondial a visat să boxeze în România. "Promit tuturor un meci mare", a spus gălăţeanul.

Jean Paul Mendy a venit primul la conferinţa de presă oficială a meciului cu Lucian Bute. Îmbrăcat sport, cu o şapcă pe cap, Mendy a sosit alături de antrenorul şi de managerul său. Surîzător, s-a aşezat pe scaunul din dreptul tăbliţei cu numele său şi l-a aşteptat cuminte pe Bute.

Românul a întîrziat aproape 30 de minute. Ca şi la conferinţele de presă ale meciurilor anterioare, de cînd a devenit campion mondial, Bute a ales din nou o ţinută de gală. Îmbrăcat într-un costum gri deschis, asortat cu o cravată de aceeaşi culoare, Lucian a părut vizibil emoţionat. "Mă bucur să văd atîta lume interesată de această gală. Sînt foarte fericit, dar în acelaşi timp şi emoţionat, că mă aflu aici. Din momentul în care am devenit campion mondial, în 2007, am visat să pot boxa ca să-mi apăr titlul şi în faţa românilor mei", a spus Bute.

"În capul meu e un singur nume: Mendy"

A vorbit apoi şi în franceză, asta ca să înţeleagă şi adversarul, dar şi jurnaliştii veniţi de peste Ocean. Emoţiile s-au mai risipit şi Lucian a încetat să-şi împreune mîinile, căutînd parcă un punct de sprijin. Antrenorul său, Stephan Larouche, a destins şi el atmosfera, vorbind în română. "Eu l-am învăţat", s-a lăudat Bute, care a vorbit apoi de adversarul său. "Sînt conştient că românii aşteaptă mult de la mine, că îşi doresc să rămîn campion mondial. Presiunea e mare pe umerii mei, am emoţii, dar o să trec peste ele. Toţi vorbesc în jurul meu de Pavlik, de Kessler, de Super Six. Eu, în capul meu, nu am însă decît un singur nume: Jean Paul Mendy", a subliniat Bute.
Nu vrea să-şi subestimeze adversarul şi se aşteaptă la un meci greu. "Mendy e neînvins, e un stîngaci periculos, care preferă să stea în defensivă şi să contraatace apoi. Am văzut că tactica lui e aceea de a mă adormi, de a-mi da impresia că sînt superior. Eu însă îl respect şi-l voi trata ca atare. M-am pregătit foarte bine, am făcut peste o sută de reprize de sparring şi sînt motivat să-l înving. Le promit tuturor că centura va rămîne la mine", a spus Lucian.

"Am un mic secret pentru Bute!"
Francezul Mendy a părut încrezător în forţele sale şi a declarat că a venit în România să cîştige titlul. "Este o onoare să lupt pentru titlul mondial cu un boxer de calitatea lui Bute. El e campionul mondial, dar boxează acasă şi-i va fi mai greu. Am un mic secert pentru Bute. Va vedea în timpul meciului, dar de un lucru pot să asigur: nu va exista un singur boxer în ring care să domine în totalitate".

"Timpul va arăta că am dreptate!"
Întrebat ce trebuie să facă pentru a închide gura celor care consideră că are parte doar de meciuri uşoare şi de adversari cu mult sub nivelul său, Bute a spus că timpul le va rezolva pe toate. "Nu eu îmi aleg adversarii. Dacă i-am învins înainte de limită asta nu înseamnă că ei nu au valoare. Cu timpul, o să se demonstreze că am dreptate în ceea ce spun. Eu niciodată nu am refuzat pe nimeni în ring, nu am pus condiţii de nerefuzat", a declarat Bute.

Părinţii vin la meci
Lucian Bute va fi susţinut din tribune la meciul cu Mendy atît de tatăl său, cît şi de mama sa. "Am convins-o pe mama să vină pentru prima dată la un meci. Şi aşa nu cred că se va uita, dar e un pas înainte", a spus Bute. Lucian a dezvăluit că vorbeşte zilnic, de cel puţin două ori, cu mama lui la telefon. "Mama îmi spune mereu să am încredere în mine şi în Dumnezeu. Doar El poate să le ordoneze pe toate", a încheiat Bute.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
steaua_suntem_noi
steaua_suntem_noi  •  07 Iulie 2011, 12:45

nu este fotografie de cand a venit bute in tara in care sa nu se bage si rudel obreja zis si infractorul. huooo!

shazz
shazz  •  07 Iulie 2011, 12:19

Bravo Bute. Succes in meciul cu Mendy!

schiavonea
schiavonea  •  07 Iulie 2011, 07:37

la pariuri cictoria lui bute e data la 1.03 :(

Vezi toate comentariile (5)
Comentează