SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Bute mărturiseşte că impresarul lui Froch încearcă să-l descurajeze: "Eu vreau revanşa!"

Bute a pierdut centura IBF pe 26 mai în meciul cu Carl Froch, care l-a făcut KO în repriza a 5-a
Bute a pierdut centura IBF pe 26 mai în meciul cu Carl Froch, care l-a făcut KO în repriza a 5-a

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 decembrie 2012 20:27

Pugilistul român nu crede că ar mai avea nevoie de un meci înaintea celui cu britanicul Carl Froch.

Pugilistul Lucian Bute a declarat ieri că impresarul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, încearcă să-l descurajeze în tentativa de a obţine revanşa în primăvara anului viitor.

"I-am spus impresarului meu, Jean Bedard, că vreau să lupt împotriva lui Froch. Avem o clauză solidă pentru o rejucare. Froch va veni în Montreal, fie în martie, fie în aprilie. Eddie Hearn îşi protejează campionul şi îmi trimite mici săgeţi ca să-mi distragă atenţia şi să mă descurajeze, dar eu ştiu ce vreau. Ştiu că vreau revanşa, indiferent cînd va fi. Ar trebui să ştim pînă la finalul anului cînd va avea loc", a spus Bute, citat de boxingscene.com.

Pugilistul român a precizat că nu este de acord cu experţii care susţin că ar mai avea nevoie de unu sau două meciuri de pregătire înaintea revanşei cu Froch. "Nu trebuie să uităm că la meciul cu Denis Gracev veneam după o înfrîngere prin knockout. A fost dificil din punct de vedere mental. Dar aveam nevoie de această experienţă", a completat Bute.

În replică, Froch a declarat pentru BBC Radio Nottingham că Bute este cel care trebuie să dea un răspuns în privinţa revanşei pînă la sfîrşitul acestei săptămînii. "Ei ar putea spune că vor revanşa spre finalul anului, dar acest lucru nu ar fi benefic pentru noi", a subliniat Froch. Britanicul îşi doreşte însă o revanşă şi împotriva americanului Andre Ward, după ce a fost învins de acesta în finala turneului SuperSix. "Dacă ar fi să ne luptăm, ne-am dori să o facem cît mai repede", a menţionat Froch.

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: "Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă"


Comentarii (7)
se7enseas
se7enseas  •  07 Decembrie 2012, 16:04

Multi zic ca Bute este un boxer umflat si fara valoare. Eu zic ca pentru moment, ar trebuie sa-l sustinem, fiindca desi se poate spune ca nu a avut meciuri tari aparandu-si centura de 9 ori, nu e ca si cum a pierdut vreunul inainte de Froch. Nu trebuie dezapreciat pentru un singur meci pe care l-a pierdut in cariera, in care toata lumea trebuie sa recunoasca ca a riscat enorm. Eu zic sa evitam sa punem eticheta pana dupa revansa, in cazul in care o sa aibe loc. Atunci se va vedea daca Lucian este boxer sau produs fabribicat. Pana atunci trebuie sustinut.

se7enseas
se7enseas  •  07 Decembrie 2012, 15:58

Froch a avut meciuri tari pana atunci din care a iesit bine chiar daca a avut 2 infrangeri: Pascal, Jermain Taylor, Abraham, Ward, Dirrell, Kessler (foarte strans meciul), de asemenea s-a batut la SuperSix, deci el s-a demonstrat cu mult inainte. Eu zic ca meciul a fost prost gandit fiindca cu oricare altul cu care si-ar fi pus centura in joc, nu pierdea de o asemenea maniera, aici incluzandu-l si pe Pavlik sau eventual Stieglitz. Froch cred ca este singurul dintre cei de mai sus care putea sa-l pe Lucian bata in halul asta. Felul in care a pierdut i-a afectat mult imaginea, altceva era daca pierdea la decizie de exemplu.

se7enseas
se7enseas  •  07 Decembrie 2012, 15:52

Meciul asta cu Froch a fost un risc enorm. S-a vrut sa se dea lovitura cu el. Bute si stafful lui au vrut sa demonstreze prea mult mergand sa se lupte cu un dublu campion mondial pe vremea de atunci la el acasa. Daca castiga, isi dobandea credibilitatea, era un pas mare spre meciuri mai bune, bani mai multi, contracte mari cu televiziunea. Din pacate meciul a fost prost gandit, si acum Bute ridica un mare semn de intrebare: chiar e boxer de top sau e un produs fabricat, o masina de facut bani? Bute va oferi raspuns in cazul in care revansa va avea loc. Nu numai la noi, peste tot am vazut ca oamenii sunt sceptici la valoarea lui, avand in vedere meciurile cu care si-a aparat centura.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează