SPORTURI  »  BOX  »  BUTE

Bute va boxa cu Johnson, după ce Kessler l-a refuzat de două ori

Bute este gata pentru o nouă provocare în faţa lui Johnson
Bute este gata pentru o nouă provocare în faţa lui Johnson

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 21:41

Lucian Bute va boxa împotriva lui Glen Johnson după ce Mikkel Kessler l-a refuzat pentru a doua oară.

După trei săptămîni în care numele următorului adversar al lui Lucian Bute a reprezentat o necunoscută, situaţia pugilistului român s-a rezolvat. Deşi în primă fază a fost nemulţumit de oferta primită, Glen Johnson a acceptat să boxeze pe 5 noiembrie cu campionul mondial IBF şi este sigur că îi va opri seria celor opt meciuri în care şi-a apărat cu succes centura.

"Ştiu că este un star în Canada, dar voi trece de el şi-l voi termina", a declarat încrezător jamaicanul, care este numărul 7 în ierarhia categoriei supermijlocie.

Kessler, din nou pas
Cu două luni înaintea meciului cu Jean-Paul Mendy, promoterii lui Lucian Bute l-au ofertat pe Mikkel Kessler (numărul 4) pentru confruntarea din noiembrie, însă acesta a refuzat pe motiv că propunerea financiară a fost mult prea mică. Canadienii şi-au îndreptat interesul spre Kelly Pavlik (numărul 5), însă şi acesta a spus pas acum două săptămîni, invocînd acelaşi motiv.

Înainte de a începe discuţiile cu Glen Johnson, clubul Inter box a încercat încă o dată să-l convingă pe Kessler să urce în ring alături de Bute, au mărit suma de bani pe care i-au oferit-o, însă acesta a refuzat din nou şi a preferat să boxeze cu Robert Stieglitz, numărul 6 şi campionul mondial WBO, tot pe 5 noiembrie.

"După ce Pavlik a renunţat, am mers în SUA şi am vorbit din nou cu Mikkel Kessler. Am plusat la oferta financiară, dar tot nu a vrut. Este frustrant atît pentru noi, cît şi pentru fani. Vrem să luptăm cu cei mai buni, dar nu avem ce să facem cînd ei dau înapoi. Nu ţine totul de noi", a declarat Jean Bedard, preşedintele Interbox.

"Sînt gata să boxez cu oricine pentru a arăta că am valoare, că sînt cel mai bun la categoria mea. Pînă la urmă voi regla şi aceste lucruri, nu o să poată să mă refuze la infinit" (Lucian Bute, campion mondial IBF)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
beeswax106
beeswax106  •  18 August 2011, 12:25

eu cred ca toti il refuza de frica, boxeaza pentru o bursa mai mica iar sansele lor de castig sunt destul de mici iar atunci nu li se renteaza riscul........binenteles e doar parerea unui neexperimentat

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  18 August 2011, 12:20

Pentru a zecea oara cred ca scriu asta rumegatoarelor care behaie pe aici ca sa se afle in treaba: Froch l-a batut la split decision pe Glen Johnson in mai anul asta, berbecilor. Atunci jamaicanul nu era mosh, ori sac de box? Habar n-aveti ce inseamna sportul asta, ce inseamna Glen Johnson pentru box, ce luptator formidabil este, dati-i inainte cu caraitul, guitzatul si behaitul, ca la "valuarea" voastra care este musai va permiteti sa discutati si despre teoria stringurilor, chit ca nu puteti numara pan' la 12 fara sa va descaltati. Natie de ...

legion.etrangere
legion.etrangere  •  18 August 2011, 11:25

Mult succes Bute!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează