BOX  ·  BOX

Bute: "Vreau să fac o bătălie impecabilă, pentru a-i satisface pe toţi fanii mei!"

bute
bute

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 aprilie 2010 00:00

Campionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a afirmat că a avut o pregătire excelentă şi se simte în formă pentru duelul din 17 aprilie în care îşi pune titlul în joc contra pugilistul Edison Miranda.

 "Miranda este puternic, dar voi fi atent şi am o strategie foarte bună. Am avut o pregătire excepţională, cea mai bună din cariera mea, sunt în formă şi am încredere că îmi voi păstra centura mondială", a spus boxerul român, citat de canoe.ca, la antrenamentul public de marţi care a avut loc la complexul sportiv Claude-Robillard din Montreal (Canada), potrivit mediafax.

Edison Miranda are în palmares la profesionişti 33 de victori şi patru eşecuri, iar cele patru înfrîngeri au venit contra unor boxeri renumiţi, Kelly Pavlik, Andre Ward şi Arthur Abraham (de două ori). Bute speră să fie pe lista boxerilor care i-au fost superiori pugilistului columbian: "Sper că va fi aceeaşi lucru şi sîmbătă. Nu ştiu totul despre box, dar după fiecare luptă devin din ce în ce mai bun". 

Bute a adăugat că e convins că va fi "energic" pe toată durata disputei de la arena Center Bell din Montreal. "A fost superb în noiembrie, înaintea revanşei cu Librado Andrade, dar este chiar mai bine de data aceasta. Am finalizat fiecare aspect al pregătirii mele. Nimic, absolut nimic nu a fost trecute cu vederea. Voi fi extrem de energic de la început pînă la sfîrşitul confruntării de sîmbătă noaptea. Mă antrenez pentru a putea face un efort susţinut de la început pînă la finalul fiecărei lupte. Ştiu că Miranda începe, de obicei, luptele în forţă. Ar face bine să nu slăbească ritmul în partea a doua, pentru că eu voi fi foarte energic şi îl voi ataca de cîte ori va fi necesar. În orice caz, am optimizat o strategie specifică pentru această luptă ... un plan care îmi place la nebunie", a adăugat Bute, citat de site-ul ruefrontenac.com 

Campionul român a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare această luptă, care va reprezenta revenirea sa într-un meci de box la Centre Bell după mai mult de un an de absenţă. "Aştept cu nerăbdare să bată gongul de început al luptei. Nu numai că nu am boxat "acasă" la Centre Bell de aproximativ un an. Vreau să fac o bătălie impecabilă, pentru a-i satisface pe toţi fanii mei", a menţionat boxerul român, al cărui duel cu Miranda va fi primul din carieră care va fi difuzată de postul de televiziune HBO atît în Canada, cît şi pe teritoriul SUA. 

Lucian Bute consideră că adversarul din gala de sîmbătă îi e inferior atît la viteză, cît şi la mobilitate: "Miranda nu are nici viteza mea, nici mobilitatea mea, aşa că va încerca cu siguranţă să mă doboare pe parcursul luptei. Mă aştept să încerce să mă rănească de fiecare dată când se va avînta spre mine. Am văzut meciurile sale şi ştiu la ce să mă aştept. Voi fi prudent atunci când situaţia o va cere, dar şi viclean atunci când e momentul oportun pentru a fi. Vreau să domin lupta de la început până la sfârşit şi să nu fac nicio greşeală". 

Lucian Bute (25 de victorii şi nicio înfrîngere) îşi va apăra pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (9)
aurul  •  17 Aprilie 2010, 16:43

MULTA BAFTA TOATA PECHEA E CU SUFLETUL LANGA TINE ,TREBUIE SA CASTIGI PENTRU NOI TOTI ,PENTRU ROMANII CARE NU DORM SAMBATA NOAPTEA. AUR CU TOATA STIMA DE LA PECHEA!!!!!!!!!!!!!

 •  16 Aprilie 2010, 10:19

macar pe internet sa gasim un stream sa vedem meciul, poate e cineva din US care sa urce live-ul pe internet. Restul televiziunilor pseudo-sportive cat si tvr, rusine.. sunteti de 2 lei

chris_gali  •  15 Aprilie 2010, 05:12

Lucian , sambata am invitati si-o sa te urmarim la TV...sper sa repeti meciul bun din a 2 a intalnire cu Andrade si sa ne faci o mare bucurie romanilor din USA si Canada !!!..daca o sa boxezi vreodata la Atlantic City n-am sa ratez ocazia de a te vedea....mult succes si ...bafta !!!

Vezi toate comentariile (9 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1