SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 5 NOIEMBRIE

Campion şi la cîştiguri » Lucian Bute se află în topul celor mai bine plătiţi boxeri în 2011

Lucian Bute și-a apărat ultima dată titlul mondial în fața francezului Jean-Paul Mendy  foto: Raed Krishan
Lucian Bute și-a apărat ultima dată titlul mondial în fața francezului Jean-Paul Mendy foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 00:33

Pe lîngă faptul că este considerat unul dintre cei mai buni pugilişti de la categoria supermijlocie, aflîndu-se pe primul loc în clasamentul realizat de boxrec.com, Lucian Bute este bine poziţionat şi în topul celor mai bine plătiţi boxeri din lume în acest an.

Potrivit topului realizat de site-ul bleacherreport.com, campionul mondial IBF se află pe locul şase, cu un cîştig de aproximativ 5,2 milioane de dolari. După partida din martie, cu Brian Magee, românul a încasat 1,2 milioane. Pentru Lucian Bute a urmat semnarea contractului pentru trei meciuri cu televiziunea americană Showtime, contract în valoare de 6 milioane de dolari. În 2011, pugilistul în vîrstă de 31 de ani a boxat deja Jean-Paul Mendy (9 iulie), iar cea de-a doua confruntare va avea loc pe 5 noiembrie, cu Glen Johnson. Datorită acestui fapt, pentru acest an se vor lua în considerare doar două treimi din cele 6 milioane.

La întrebarea pusă tot de jurnaliştii americani, ”Merită aceşti bani?”, aceştia au dat un răspuns pozitiv: ”Cu siguranţă, merită. Este un boxer foarte bun, un luptător care acţionează într-un mod strălucitor şi un adevărat rege al knock-out-urilor. Canadienii sînt îndrăgostiţi de el, umple arenele fără probleme, realizînd o atmosferă incredibilă”.

Clasamentul este condus de filipinezul Manny Pacquiao, cu peste 50 de milioane de dolari, urmat de Floyd Mayweather (40 de milioane de dolari) şi de Wladimir Klitschko (22,5 milioane de dolari).

În top 10 se mai află:

4.David Haye (22,5 milioane de dolari)

5.Miguel Cotto (6 milioane de dolari)

7.Juan Manuel Marquez (5 milioane de dolari)

8.Shane Mosley (4,9 milioane de dolari)

9.Victor Ortiz (2,6 milioane de dolari)

10.Antonio Margarito (2,5 milioane de dolari)

Pe 5 noiembrie, la Quebec, Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa jamaicanului Glen Johnson.

Playtech: BOMBĂ! Pensia alimentară uriașă pe care Reghecampf o plătea fiului său. Halucinant ce sumă dădea lunar


Comentarii (9)
sandmann
sandmann  •  25 Octombrie 2011, 09:07
Postat de bdgeorge pe 20 Octombrie 2011, 01:46

Froch la batut cu majority decision nu split confunzi meciurile pe Dirrel l la batut la split desii multi l-au vazut castigator pe direll..Despre Bute numai de bine pana la urma a ales sa faca bani si nu cariera..desii eu cred ca putea sa le faca pe amandoua pt ca talent are este tehnic si mai ales puternic..mai asteptam poate va boxa si in America..sincer eu vreau sa il vad cu Froch si sper sa il bata pt ca (iarasi eu cred) ca in fata lui ward nu are sanse..dar daca se va ajunge la meciul ala nu cred ca va mai conta este un meci de cel putin 10 mil de fiecare..asa ca daca mai exista si o revansa nu ii mai trebuie nimic..pana atunci insa cu boxeri mari nu a luptat sa fim seriosi

bine macar ca tu ai vrea ca Bute sa castige , fata de ceilalti contestatari, ca donking, care ar vrea sa-l vada la pamant. eu nu cred ca a fost alegerea lui sa evite pe cineva. ca sa spui asta ar trebui sa vii cu date concrete despre momentul cand a evitat un boxer mai valoros si disponibil. cat despre un meci Bute-Ward, nimeni nu ar putea sa faca o predictie, 2 boxeri cu stiluri total diferite,dar din ce stiu eu Bute are alonja, deci Ward trebuie sa faca pasul in fata.Ward e mai rapid, dar cred ca sunt sanse s-o ia la ficat. Sa speram ca meciul asta va avea loc.

madgino
madgino  •  21 Octombrie 2011, 12:01

Nu e vina lui, pur si simplu clubul vrea sa faca bani de pe urma lui si o face foarte bine, iar lui ii convine. Si sa nu fim ipocriti, nu vad cine nu ar face la fel, de ce sa te lupti din prima cu cel mai tare adversar cand poti sa scoti aceeasi bani sau mai multi din alte lupte cu adversari mai slabi. O sa ajunga si la Froch si eventual Ward dar peste minim 2 ani, deocamdata mai sunt de muls bani din Canada.

clausos
clausos  •  20 Octombrie 2011, 04:35

Pt.Claudius Meciul cu Mendy nu a facut parte din contractul cu Showtime.M-ai are contract 2 meciuri cel cu Johnson si eventual cu finalistul din super 6.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează