SPORTURI  »  BOX  »  IBF

Campionul mondial Chad Dawson a decis să îşi lase titlul vacant

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2009 00:00

Boxeurul american Chad Dawson, campion mondial la categoria semi-grea, versiunea IBF, a decis să îşi lase titlul vacant în semn de protest faţă de Federaţia de specialitate care îi cere să boxeze pentru centură cu un adversar aproape necunoscut.

"În ciuda cererii noastre, IBF (n.r. Federaţia Internaţională de Box) nu vrea să renunţe la meciul dintre Chad Dawson şi compatriotul său Tavoris Cloud.

Principalele canale de televiziune nu se înghesuie să cumpere acest meci, iar IBF nu ne lasă altă variantă decât să ne retragem", a explicat promotorul lui Dawson, Gary Shaw.

Oponentul impus de IBF, Tavoris Cloud (27 de ani) este creditat cu 19 meciuri, din care tot atâtea victorii şi 18 obţinute prin KO. El a obţinut titlul de challenger la centura mondială după ce l-a învins pe mexicanul Julio Cesar Gonzales în august 2008.

Chad Dawson (27 de ani) a disputat 28 de meciuri la profesionişti şi a obţinut tot atâtea victorii, dintre care 17 prin KO. El a devenit campion mondial la categoria semi-grea după ce a învins un alt american, Antonio Tarver, în luna octombrie a anului 2008. Prima dată, Dawson şi-a apărat centura tot împotriva lui Tarver (40 de ani), în meciul revanşă.

Sursa: NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează