SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE, CAMPION MONDIAL

Carl Froch aşteaptă meciul cu Bute: ”După Ward, vreau să boxez cu Lucian, să vedem care e mai bun”

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 13:20

Cu două luni înaintea finalei SuperSix, în care Carl Froch şi Andre Ward vor boxa cu două centuri mondiale pe masă - WBC şi WBA  la categoria supermijlocie, pugilistul englez este optimist cu privire la rezultatul confruntării cu Ward.

Deşi este cotat cu şansa a doua, Froch este convins că va reuşi să-l doboare pe american chiar în faţa conaţionalilor şi îşi doreşte ca următorul adversar cu care va urca în ring să fie Lucian Bute, campionul mondial IBF. Pe 5 noiembrie, Bute îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial în faţa jamaicanului Glen Johnson.

După Ward, îmi doresc să boxez în faţa lui Bute, să se stabilească cine este cel mai bun la categoria supermijlocie. Asta se şi urmăreşte, cîştigătorul finalei SuperSix ar trebui să-l întîlnească pe deţinătorul centurii IBF, pe Lucian Bute. Aşa şi este normal, pentru că ar fi o unificare a titlurilor. Ar fi fantastic”, a declarat Carl Froch.

”Îmi doresc acest meci. Va pleca din Canada? Se va disputa în Anglia? Va fi în America? Nu se ştie. Un meci ca acesta ar trebui să aibă loc, deoarece după finala SuperSix, ar trebui să existe şansa ca un singur boxer să deţină cele trei centuri mondiale, să fie campionul mondial al categoriei”, a adăugat englezul.

Pe 29 octombrie, la Atlantic City, Carl Froch (28-1, 20 KO) va boxa împotriva lui Andre Ward (24-0, 13 KO) în finala turneului SuperSix, pentru titlurile mondiale WBC şi WBA la supermijlocie. La o săptămînă, Lucian Bute (29-0, 24 KO) îl va întîlni pe Glen Johnson (51-15-2, 35 KO), fiind cel de-al doilea meci din cele trei pentru care românul a semnat cu Showtime, urmînd ca ultimul să fie pentru unificarea centurilor.

Carl Froch este de părere că Lucian Bute îl va învinge la puncte pe jamaicanul Johnson: ”Glen îi va pune probleme lui Lucian, dar pînă la urmă, românul se va impune la puncte. Acum cîţiva ani, Johnson l-ar fi distrus, dar acum nu mai are atîta forţă”.


 


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
legion.etrangere
legion.etrangere  •  26 August 2011, 19:58

Deja stim cine e mai bun! Forta Bute!

manoliudumitruflorin
manoliudumitruflorin  •  26 August 2011, 19:19

Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates Cel mai nou joc in care poti schimba moneda virtuala in bani reali marketglory.com/register/BillGates

manowar95
manowar95  •  26 August 2011, 17:40

"silvercloud" E bine ce zici. Mai este loc pentru a progresa la Lucian Bute. Inca un an de pregatire,la cel mai inalt nivel si poate sa-i puna in linie pe toti...conditia e ca cei tari de acum sa stea oarecum pe loc...:-)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează