SPORTURI  »  BOX  »  CONFLICT

Ce se întâmplă cu Mihai Nistor? Singurul pugilist român calificat la Rio e la un pas să nu meargă la Olimpiadă

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2016 00:00

Campionul mondial APB s-a certat cu antrenorul Relu Auraş şi a plecat de la SC Bacău

Mihai Nistor, cel care în septembrie 2015 cîştiga titlul mondial APB, versiunea profesionistă a forului internaţional amator, şi se califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, trece printr-un moment de cumpănă al carierei sale.

La o lună după meciul de la Hamburg, în care l-a învins prin KO tehnic în repriza a noua pe neamţul Erik Pfeiffer, pugilistul ieşean nu a putut participa la Campionatele Mondiale de la Doha. Doctorii i-au interzis atunci după ce a ieşit destul de şifonat după partida pentru titlul mondial.

Nu s-a mai prezentat la antrenamente

Legitimat la SC Bacău, clubul condus chiar de antrenorul său, Relu Auraş, Mihai Nistor ar fi trebuit să meargă din luna ianuarie să reînceapă pregătirile. Obiectivul său erau Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde a declarat în dese rânduri că-şi doreşte cu orice preţ o medalie. "Făcusem un program cu el, urma să plecăm la turnee de pregătire în străinătate, să luăm pulsul altor boxeri. Nu a mai venit la antrenamente. Am încercat să vorbesc cu el, dar nu a mai vrut să discute", a declarat Relu Auraş.

Supărat că nu a primit casă

Mihai Nistor lucra cu Relu Auraş din 2010. Tehnicianul l-a luat într-o perioadă foarte grea a carierei, una de neîncredere. În 2011, pugilistul avea să câştige medalia de bronz la Europenele de la Ankara, trecând prin KO de toţi adversarii, până în semifinale! În "sferturi", la categoria supergrea, Nistor l-a făcut groggy chiar pe englezul Anthony Joshua, cel care în 2012 avea să devină campion olimpic la Londra!

Pugilistul s-a supărat, din câte se pare, că nu a primit din partea autorităţilor băcăuane apartamentul care-i fusese promis înainte de a ieşi campion mondial. "Mai aveam contract cu el, dar cum se spune, dragoste cu sila nu se poate. Eu nu-i pun bariere. O să-şi dea seama că a greşit, deşi va fi prea târziu. Am pus suflet în tot ceea ce am făcut cu el, Bacăul l-a ajutat să ajungă unde a ajuns, iar el a uitat repede asta", a adăugat Relu Auraş.

Nu a semnat Pol România

Mihai Nistor a refuzat să semneze şi contractul cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român prin care pugilistul intra în programul de pregătire Pol România. Sportivul ar fi primit lunar 3.500 de lei, în schimb el urmând să participe la Jocurile Olimpice. "Am înţeles că a consultat un avocat, nici nu ştiam că are aşa ceva, şi a fost sfătuit să nu semneze", a spus Relu Auraş. În cele din urmă, după ce chiar ministrul sportului, Elisabeta Lipă, a discutat cu el, se pare că Nistor a revenit asupra deciziei, urmând să semneze în câteva zile contractul cu COSR.

Pleacă la Brăila în pregătire

Tot ministrul Elisabeta Lipă a discutat şi cu Valentin Vrânceanu, antrenorul federal din FRB, pentru ca acesta să înceapă pregătirile cu Mihai Nistor. "Pentru Mihai sunt dispus să fac orice. E un băiat extraordinar, eu îl ştiu de la Europenele din 2011, când i-am stat în colţ. Nu vreau să mă amestec în ceea ce a fost până acum. Vom merge la Brăila să ne pregătim. A făcut deja testele fizice, a trecut de circuitul medical, dar va fi foarte greu. Perioada de inactivitate se cunoaşte. Are 116 kg, faţă de 100, maximum, cât avea înainte. O să încercăm să reintrăm cât mai repede în circuit", a declarat Vali Vrânceanu.

"Pugilistul a plecat de la Bacău supărat că nu a primit o casă. S-a certat şi cu antrenorul Relu Auraş. Mihai e un băiat foarte hotărât. Nu-i place că a fost minţit"
Prieten Mihai Nistor

22.500 €a primit Mihai Nistor din partea AIBA după titlul mondial cucerit la APB în septembrie 2015. El a mai primit burse de 5.000 de euro pentru fiecare meci boxat în APB

2 medaliieuropene de bronz are în palmares Mihai Nistor, câştigate la ediţiile din 2011 şi 2015

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
rapidist1
rapidist1  •  01 Martie 2016, 17:12

Daca ar fi fost nascut in alta tara,era campion olimpic deja!

bakunin
bakunin  •  01 Martie 2016, 10:34
Postat de vladutz13 pe 01 Martie 2016, 09:39

Multi prosti sau needucati in tara asta (si nu ma cenzurati ca mi-am ales atent cuvintele). Ok, nu i-a dat orasul ce a promis, te oftici, distrugandu-ti viitorul amator sau profesionist??? Ce-i nebunia asta?? Pai practica sportul asta doar pt bani?? Atunci ce mai cauta la amatori? sa se duca direct la profesionisti daca se simte smecher...

Ma tem ca tu nu esti prea istet. Pur si simplu sportivul a plecat de la clubul unde activa si isi cauta un nou club (in Bucuresti); nu e nici un scandal lacrimogen, ci o noua provocare profesionala. Daca urmareai emisiunea de pe DigiSport la care a fost invitat Mihai saptamina trecuta ai fi inteles exact cum stau lucrurile. Mihai Nistor n-a refuzat sa intre in programul COSR...pur si simplu astepata ca mai intai sa-si gaseasca un nou club si un nou antrenor

vladutz13
vladutz13  •  01 Martie 2016, 09:39

Multi prosti sau needucati in tara asta (si nu ma cenzurati ca mi-am ales atent cuvintele). Ok, nu i-a dat orasul ce a promis, te oftici, distrugandu-ti viitorul amator sau profesionist??? Ce-i nebunia asta?? Pai practica sportul asta doar pt bani?? Atunci ce mai cauta la amatori? sa se duca direct la profesionisti daca se simte smecher...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează