SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Cel puţin argint! » Juratoni s-a calificat în finala CE

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 16:59

UPDATE Bogdan Juratoni s-a calificat în finala Campionatelor Europene şi are asigurat, deocamdată, argintul! Românul l-a învins în semifinale pe ungurul Zoltan Harcsa!


Bogdan Juratoni se întoarce pe podium. Pugilistul s-a calificat pe 5 iunie în semifinalele întrecerilor continentale de la Minsk. În 2011, el a cucerit bronzul la Mondiale.

România şi-a asigurat o medalie la Campionatele Europene care se desfăşoară la Minsk. Bogdan Juratoni (categoria 75 de kilograme) s-a calificat ieri în semifinale, după ce l-a învins la puncte, decizie în unanimitate, pe bielorusul Vitali Bondarenka.

Juratoni a dominat clar lupta în ring, cîştigînd toate cele trei reprize. Hunedoreanul are medalia de bronz asigurată, dar are şanse mari de a se califica în finală. El îl va înfrunta mîine, în semifinale, pe ungurul Zoltan Harcsa, un pugilist care nu a impresionat cu nimic.

Pentru Juratoni, singurul pugilist român prezent la JO de la Londra, acolo unde a fost clar nedreptăţit de arbitri, este a doua medalie importantă din carieră. În 2011, la Mondialele de la Baku, Juratoni a cucerit medalia de bronz.

Mihai Nistor, furat de arbitri
Celălalt pugilist român rămas în competiţia de la Minsk, supergreul Mihai Nistor, a pierdut în faţa campionului mondial, azerul Magomedrasul Medjidov.

Băcăuanul cîştigase, după opinia specialiştilor, clar primele două reprize, dar situaţia pe buletinele de arbitraj a fost exact inversă! În runda a treia, românul a fost descalificat, scăpînd voit sau nu, pentru a patra oară proteza din gură! Nistor se opreşte astfel înainte de medalie la Europene.

S-a schimbat sistemul de arbitraj
AIBA a schimbat, începînd cu ediţia actuală, încă o dată sistemul de arbitraj. Nu se mai folosesc maşinile de punctaj, care au generat atîtea discuţii. Acum se judecă la fel ca la profesionişti, cu decizii pe repriză de 10-9 sau 10-8.

Nu există decizii de egalitate. La masă sînt tot cinci judecători, dar doar trei punctează, doi nu se iau în considerare. Calculatorul îi exclude de la începutul meciului pe doi dintre ei, fără ca aceştia să ştie însă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
nusu_d
nusu_d  •  07 Iunie 2013, 18:16
Postat de presedintele pe 07 Iunie 2013, 18:00

poate trece la profesionisti la Interbox! ar fi pacat sa n-o faca.

La interbox? Sa ajunga campion de carton ca bute? :-))) Juratoni are tot viitorul in fatza, este tanar si puternic daca alege sa boxeze la profesionisti o poate face oriunde. Cred ca daca face sparing cu bute il pune pe jos pe moldovean.

presedintele
presedintele  •  07 Iunie 2013, 18:07

meciul e pe Youtube: youtube.com/watch?v=EEMnf-jyqOw

presedintele
presedintele  •  07 Iunie 2013, 18:00

poate trece la profesionisti la Interbox! ar fi pacat sa n-o faca.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează