SPORTURI  »  BOX  »  ADRIAN DIACONU - CHAD DAWSON, 22 MAI, CENTRE BELL, MONTREAL

Chad Dawson nu scapă de furia "Rechinului": "Va fugi ca un iepuraş fricos"

Adrian Diaconu
Adrian Diaconu

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 12:46

Adrian Diaconu se pregăteşte pentru a reveni în lupta pentru titlul mondial. Înainte de a se gîndi la centură, "Rechinul" trebuie să treacă de Chad Dawson în meciul care va avea loc duminică dimineaţă de la ora 5:00, ora Romaniei.

În speranţa că vei cîştiga lupta cu Chad Dawson, care crezi că va fi viitorul adversar, Pascal sau Hopkins?
"Nu mă gîndesc la Dumnezeu înainte să trec de îngeri.  Sînt concentrat pentru acest meci împotriva lui Dawson. Nu contează cine sau ce va fi apoi, un boxer profesionist se concentrează la ce are de făcut în ring. Important este să trec de acest meci, pentru care m-am concentrat foarte mult. Nu m-am gîndit mai departe", a spus Adrian Diaconu pentru presa din România.

Un Dawson politicos
Chad Dawson a fost succint şi politicos la conferinţa de presă. Îşi cunoaşte foarte bine adversarul şi va profita de punctele slabe ale românului.
"Principala calitate a lui Diaconu este forţa loviturii, dar nu are anduranţă. Am văzut cîteva meciuri şi am observat că după şase runde nu mai are energie. Cînd se va întîmpla asta voi ataca şi voi forţa KO", a spus Chad Dawson.

"Rechinul" vs. "Iepuraşul"
La conferinţa de presă care a avut loc înaintea meciului, promotorul lui Chad Dawson, Gary Shaw, a spus că va fi un meci greu pentru român pentru că rechinul nu se descurcă foarte bine pe uscat. Adrian Diaconu a răspuns că adversaul său va alerga ca un iepuraş prin ring de frică.

"Dawson va alerga ca un iepuraş în ring, de aceea va avea nevoie de o bicicletă pentru a se salva pentru că am de gînd să nu-l slăbesc nicio secundă", a fost replica lui Diaconu.

Atît Diaconu cît şi Dawson au poliţe de plătit lui Jean Pascal
Adrian Diaconu (27-2-0) şi Chad Dawson (29-1-0) se vor întîlni duminică dimineaţa, ora 5:00, ora României într-un meci care va stabili următorul challenger la centura mondială WBC. În aceeaşi gală care va avea loc la Montreal se va disputa şi meciul dintre Jean Pascal (26-1-1) şi veteranul Bernard Hopkins (51-5-2).

Adrian Diaconu a cîştigat titlul de campion WBC interimar în aprilie 2008 cînd l-a învins pe Chris Henry într-un meci organizat la Bucureşti şi a devenit campion cînd Chad Dawson a refuzat lupta.

În iunie 2009 Jean Pascal a cîştigat meciul cu Adrian Diaconu şi centura mondială WBC prin decizia unanimă a juriului. În faţa a 13,659 fani prezenţi la Bell Centre din Montreal Adrian Diaconu a fost trimis la podea în runda 5, însă a revenit în meci. La finalul celor 12 runde, arbitri au hotărît ca titlul mondial să-i revină lui Jean Pascal: Judge Maximo de Luca a dat 115-112, John Keane 116-112 şi Jack Woodburn 116-111.

Cîştigătorii celor două meciuri îşi vor disputa titlul mondial WBC.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
autor
autor  •  21 Mai 2011, 22:21

Adi Diaconu nu a declarat pentru presa din Romania, ci pentru presa romaneasca din Canada. Paragraful care il citeaza pe Diaconu apartine ziarului Impact din Montreal. Informati lumea corect. INTERVIUL INTREG, AICI: ://www.impactonline.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=2038:exclusiv-adrian-diaconu-nu-m-gandesc-la-dumnezeu-inainte-s-trec-de-ingeri&catid=45:box&Itemid=553

bdgeorge
bdgeorge  •  20 Mai 2011, 17:05

Bafta Adriane!!!!!! Uite ca avem un roman intr-un meci de box "adevarat" un meci de care pe care intre 2 boxeri cu adevarat valorosi...Adversrul lor pt titlu continua seria meciurilor "made by Interbox" campionul mondial versus un "fost" pugilist un fost nume in box (in 2004 la batut pe De La Hoya) si cind te uiti la afis vezi ca main eventul serii e meciul Pascal-Hopkins!!!! Hopkins insa (ce as rade) poate la cei 46 de ani ai sai sa lupte inca bine (si a aratat-o in primul mrci cu Pascal)cind daca meciul se disputa oriunde si nu in Quebec era invingator asa au reusit arbitrii sa dea un meci egal..ce mi-ar place sa-l bata pe increzutul asta de québécois ..Or

oooooooooohhh
oooooooooohhh  •  20 Mai 2011, 15:33

doamne ajuta

Vezi toate comentariile (5)
Comentează