SPORTURI  »  BOX  »  FURY - KLICIKO

Cutremur » Tyson Fury l-a învins pe Vladimir Kliciko şi i-a luat cele patru titluri mondiale la categoria grea

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2015 00:00

Arbitrii l-au numit cîştigător în unanimitate pe britanic, 115-112, 115-112, 116-112, primul pugilist care a bătut un frate Kliciko în ultimii aproape 12 ani. Specialiştii au fost însă tranşanţi: "Cel mai slab meci de titlu mondial la categoria grea".

A provocat, a dansat în ring, s-a eschivat, a ţinut mîinile la spate, a părut uneori că fuge de adversar, însă în final a învins. Sîmbătă noapte spre duminică, britanicul Tyson Fury, 27 de ani, a devenit campion mondial The Ring, IBF, WBO, IBO și WBA la categoria grea. Învinsul, Vladimir Kliciko. Fără înfrîngere de aproape 12 ani, aprilie 2004, cînd pierdea la americanul Brewster.

Răzvan Luţac, jurnalist cu origini ucrainene, despre sfîrşitul erei Kliciko: "Mi-am spus că nu va pierde niciodată"

O surpriză atît de mare încît nici măcar casele de pariuri nu s-au aşteptat, dîndu-l favorit clar pe Kliciko, la live, chiar şi după încheierea jocului! L-a lăsat înmărmurit şi pe Kliciko. Ucrainean care, la cei 39 de ani ai săi, chiar şi după un meci în care a lovit rar, nu se aştepta să piardă tot.

"Noul superstar"

Fury a profitat de înălţimea superioară, avînd 6 centimetri în plus, şi de alonjă, lucru recunoscut după partidă şi de adversarul său.
De unde a apărut britanicul, descendent al unor nomazi irlandezi? Ascensiunea îi fusese anticipată de celebrul Emanuel Steward, chiar fostul antrenor al lui Vladimir Kliciko. "Va fi noul superstar al boxului mondial", spunea americanul.

Chiar înainte să-l bată pe unul dintre fraţii care acaparaseră categoria grea în ultimul deceniu, Tyson trecuse de românul Ciocan, în februarie, la Londra.

În weekend, în ring, i-a cîntat soţiei "I don't wanna miss a thing" de Aerosmith. Chiar după concluzia specialiştilor, "cel mai slab meci de titlu mondial la categoria grea din istorie". Era campion mondial.

"S-a văzut astăzi de ce m-a evitat în ultimii 5 ani. Oamenii pot să spună ce vor despre mine, dar el abia a rezistat pînă la final. Azi este începutul unei noi ere. Voi fi cel mai carismatic campion de la Muhammad Ali"
Tyson Fury, noul campion mondial

"Tyson a fost rapid în mișcările mîinilor și ale corpului și nu am putut lovi corect. Aștept cu nerăbdare revanșa. Fury a meritat să cîștige. Am încercat să lovesc decisiv, însă m-am lovit mereu de garda lui"
Vladimir Kliciko

"Știu cît de bun e Vladimir și nu a arătat cît este de bun. Nu i-am văzut nici unul dintre punctele tari. Poate că a fost doar o seară proastă și sînt sigur că va profita de șansa revanșei"
Vitali, fratele lui Vladimir Kliciko, fost campion mondial

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează