SPORTURI  »  BOX  »  MECIUL SECOLULUI

Definiţia perfectă pentru campionul mondial de la semimijlocie: "Omul de geniu care nu este un om de onoare"

Articol de , - Publicat luni, 04 mai 2015 00:00

Irlandezul George Bernard Shaw a dat parcă definiţia perfectă pentru campionul mondial de la semimijlocie. Floyd Mayweather a cîştigat ieri disputa cu Manny Pacquiao, toţi cei trei arbitri văzîndu-l învingător: 118-110, 116-112, 116-112. Manny Pacquiao nu are şansa revanşei.

Aşteptată de ani buni, lupta dintre Floyd "Money" Mayweather şi Manny "Pac Man" Paquiao s-a întîmplat în sfîrşit, sîmbătă noaptea la Las Vegas, duminică dimineaţa în România, la MGM Grand Arena. 16.800 de spectatori în tribune, alte milioane în faţa televizoarelor. În America, în sistemul pay-per-view, meciul a costat 80 de euro şi 89.3 euro pentru emisia HD.

Deşi boxau în State, surprinzător Pac Man avea mai mulţi susţinători. Şi a început lupta. Una extrem de tacticizată, în care Floyd şi-a păstrat strategia dintotdeauna. A stat la cutie şi şi-a fructificat alonja superioară, fiind mai înalt cu 10 centimetri decît adversarul.

Salahorul din ring, pugilistul care nu ştie să eschiveze, Pacquiao a început să-şi alerge oponentul. L-a prins însă rar cu lovituri clare. Şi atunci cînd a făcut-o, Floyd i-a făcut semn că nu are nici o problemă. "Doar atît poţi, man?", părea că-l întreabă americanul. A apărut astfel şi "măscăriciul" dintotdeauna, care ştie însă box cît pentru toată categoria semimijlocie la un loc.

Floyd îţi aduce aminte în ring, în acelaşi timp, şi de pugilistul genial, gata să găsească lovitura ce-şi pune adversarul la podea, dar şi de boxerul arogant, lăudăros, circar, care nu se face prea iubit.

Rundele s-au succedat cu repeziciune, iar spectacolul s-a lăsat aşteptat. Nu a fost nici un knock-down, nici o serie nimicitoare care să ridice publicul în picioare. Doar multă aşteptare şi încordare. La final, decizia a venit ca un bumerang pentru fanii lui Pac Man.

Unanimitate covîrşitoare pentru Money. Băiatul care umblă cu valiza cu un milion de dolari în permanenţă la el!

Nu va exista nici o revanşă

Încă de cînd a fost perfectat meciul, Floyd Mayweather a stabilit o clauză clară în contract: dacă va învinge, nu va fi obligat să facă un meci-revanşă. Americanul şi-a păstrat poziţia şi imediat după meci: "Nu am ce să mai demonstrez. Nu voi mai boxa cu Pacquiao pentru nici o sumă din lume", a spus Money.

Renunţă la centuri

Floyd Mayweather a unificat prin victoria împotriva lui Pacquiao titlurile mondiale WBC, WBA şi WBO la categoria supermijlocie. Floyd deţinea centurile WBC şi WBA, dar a obţinut-o şi pe cea WBO de la filipinez. "Nu mă interesează centurile. Voi renunţa la ele! Voi mai face un singur meci de 12 runde, în luna septembrie, după care mă voi retrage!", a anunţat ieri, la Las Vegas, Mayweather.

A boxat accidentat!

Manny Pacquiao a declarat că o accidentare la umărul drept l-a împiedicat să lupte în cele mai bune condiţii în faţa lui Floyd Mayweather. În plus, reprezentanţii boxului din statul Nevada nu i-au permis să facă o injecţie cu un antiinflamator chiar înainte, pentru a scăpa de durere. "Ar fi trebuit să-şi anunţe accidentarea mai devreme", au spus ei. "E parte a sportului pe care îl practic. Nu vreau să-mi caut alibiuri sau scuze, dar e greu să te baţi cu o singură mînă", a spus şi Pacquiao.

"Dacă Pacquiao ar fi ieşit victorios, i-aş fi arătat respectul meu şi aş fi recunoscut că a fost mai bun. Şi eu eram lovit la ambele braţe. Cu toate acestea, am găsit un mod de a cîştiga lupta"
Floyd Mayweather

"Am avut meciul foarte bine gîndit. Nu m-am grăbit, mi-am păstrat autocontrolul şi ştiam exact ceea ce îmi trebuie pentru un meci de această anvergură"
Floyd Mayweather

"Tata, care este şi antrenorul meu, şi-ar fi dorit să fac mai mult, dar Pacquiao este un adversar dificil şi un luptător ciudat"
Floyd Mayweather

"A fost o luptă frumoasă, pe care credeam că am cîştigat-o. El nu a făcut nimic. Doar s-a mişcat către exterior. Am crezut că am cîştigat, nu am fost lovit deloc. Am fost foarte surprins de decizie".
Manny Pacquiao

"M-am descurcat cu forţa rivalului meu. Nu este la fel de puternic precum Miguel Cotto sau Antonio Margarito. Nu este mai solid decît mine. M-am bătut cu adversari mai masivi"
Manny Pacquiao

CV - Floyd Mayweather, Jr.:

  • 48 de victorii la profesionism, 26 KO
  • născut pe 24 februarie 1977, la Grand Rapids, Michigan
  • naţionalitate americană
  • porecle: Pretty Boy, Money, TBE (The Best Ever)
  • 1,73 metri înălţime, 1,83 metri anvergură
  • gardă normală
  • are o medalie olimpică de bronz, în 1996, la Atlanta, la categoria pană

CV - Manny Pacquiao:

  • 57 de victorii (38 KO), 6 înfrîngeri, 2 meciuri egale la profesionism
  • născut pe 17 decembrie 1978, la Kibawe, Bukidnon, Filipine
  • naţionalitate filipineză
  • porecle: Pac-Man, Distrugătorul, Naşul Naţiunii, Congresmanul Luptător
  • 1,69 metri înălţime, 1,70 metri anvergură
  • gardă inversă

2,7 milioanede dolari pe minut a cîştigat Floyd Mayweather în disputa cu Pacquiao. Bursa sa a fost de 180 de milioane, cu 60 mai mult decît cea a filipinezului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  04 Mai 2015, 12:35

Many nu mai este ceea ce a fost; e clar ca acum are ceva de pierdut, vrea sa ramana in politica sa ajunga probabil si presedinte... i-ar fi picat foarte rau (ba chiar fatal din punctul de vedere al imaginii) sa iasa KO din ring. asa ca a ales si el calea sigura fara risc. doar ca nefiind un tactician nici pe departe la fel de bun ca pretty boy nu avea cum sa castige meciul cu armele celuilalt. meci naspa. sunt dezamagit de amandoi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează